Talán megmérgezték a macskámat, vagy mi van vele?
Reggel olyan furcsán lelassulva, dülöngélve jött elém, a kajáját nem ette meg, amit most vittem, csak megszagolta. Ott, ahol kucorgott, van egy kis mennyiségű, barnás, vízszerű hányadék.
A kosarába sem fekszik bele, csak ott kucorog. Határozottan van valami baja, de mi, talán mérgezés?
Gondoltam arra is, hogy talán csak átfázott, de akkor miért hányna? A házba nem akar bejönni, ezért egy kerti faházban van a kuckója, szóval nincs kint a fagyban tkp, szilveszterkor szoktam erőszakkal behozni és bezárni.
8-9 éves, amúgy egészséges, rendszeresen oltott és orvos által látott cica.
Köszönöm az érdeklődést, de sajnos elment cicaországba. :(
Két injekciót és 5 órára való gyógyszert kapott, de mindig rosszabb lett az állapota. Az utolsó adag gyógyszer után hívtam az orvost (így kérte), és ő közölte, hogy ha ettől nem lett jobban, akkor sajnos már nem is lesz. :( Csúnya jelenetek voltak, ezért kértem az altatást, de mire kiért az orvos, a cicát elvitte az utolsó görcsroham. :( Nagyon nem ilyen halált érdemelt szegény, és nem volt idős sem, csak 8-9 éves körül. Ha én ez tudom, már az elején elaltatom, de hát az esélyt meg kellett adni, hogy talán kipucolja a gyógyszer. Jelenleg úgy gondolom, hogy nem lesz több cicám, nem akarok még egy ilyen mérgezést.
Felállítottam egy karácsonyfát azon a helyen, ahol meghalt. :(
A cicám menhelyes volt.
Hogyan garantálhatnám, hogy a következővel nem történik meg??? Nálunk nincs semmilyen méreganyag, még a kertben sem permetezünk, de a szomszédoknál találhatott (és hát sajnos talált is) valamit.
Nem gondolom, hogy "elcsesztem" volna a dolgot azzal, hogy kiengedtük a kertbe, sőt. Ő egy idős néninél élt a menhely előtt, és a kint létet szokta meg. A tavalyi kemény fagyok idején is úgy kellett bezárnom éjszakánként az alagsorba, de utált bent lenni. A lakóterünkbe meg amúgy sem engedtük volna, mert van három pici gyerekünk (még egyik sem ovis), és min. csomót kötöttek volna a farkára, én meg nem lehetek ott mindenhol, ez egy nagy ház.
A rágódásról meg annyit, hogy az egyik korábbi válaszadó kérdezett, azért válaszoltam.
Az együttérzést köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!