Talán megmérgezték a macskámat, vagy mi van vele?
Reggel olyan furcsán lelassulva, dülöngélve jött elém, a kajáját nem ette meg, amit most vittem, csak megszagolta. Ott, ahol kucorgott, van egy kis mennyiségű, barnás, vízszerű hányadék.
A kosarába sem fekszik bele, csak ott kucorog. Határozottan van valami baja, de mi, talán mérgezés?
Gondoltam arra is, hogy talán csak átfázott, de akkor miért hányna? A házba nem akar bejönni, ezért egy kerti faházban van a kuckója, szóval nincs kint a fagyban tkp, szilveszterkor szoktam erőszakkal behozni és bezárni.
8-9 éves, amúgy egészséges, rendszeresen oltott és orvos által látott cica.
Mérgezés tünetei:
hányás és hasmenés - ekkor fennáll a kiszáradás veszélye is,
vérkeringési zavarok, kollapszus,
a központi idegrendszer érző és motorikus zavarai,
szőrhullás,
romló közérzet,
a pupillák merevsége vagy egyenlőtlen kitágulása,
a fej nyálkahártyáinak elszíneződése,
szubnormális hőmérséklet,
végső soron elhullás is bekövetkezhet.
Sajnos beigazolódott a rossz érzésem, és tényleg mérgezés. Valami injekciót kapott, ami kipucolja a mérget, és óránként kell neki gyógyszert adnom fecskendőben. Az orvos szerint az esélye a megmaradásra így 50-50 %, nem tudni, hogy mikor és mennyit evett, mennyi méreg szívódhatott fel. Hát bizakodom... :( Azt is mondta az orvos, hogy ma már annyira drasztikus mérgek vannak, hogy elég ha csak beleharap a cica egy mérgezett egérbe, és lehet, hogy már nem lehet őt sem megmenteni, meg hogy volt olyan esete, hogy azt hitte, megmarad az állat, de a méreg mégis végzett vele reggelre. :(
Mindenesetre köszi a válaszokat!
Fele kifolyik ennek a nyamvadt gyógyszernek, nem akarja lenyelni. :(
De látom, hogy szenved, csak fekszik, néha nyávog. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!