Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Sziámi cica mennyire tűri az...

Sziámi cica mennyire tűri az új társat?

Figyelt kérdés

Van egy 1,5éves ivartalanitott kandúrom.Egy gazdi elhalálozása miatt "árván "maradt kandúrok/perzsa 1 évesek/sürgősen gazdit keresnek.szeretnék segíteni és örökbe fogadni az egyik cicát.

A kérdésem az lenne hogy van -e ilyen tapasztalat,hiszen tudom hogy a sziámi teljesen más temperamentumú

2009. nov. 22. 09:00
 1/4 anonim válasza:

Általánosságban nem, de a saját tapasztalatommal tudok segíteni. Volt egy nagyon szép sziámink, ő kb. 4 évig lakótelepi lakásban élt, aztán költöztünk kertes házba, és így kapott közben egy házimacska lakótársat. Sajnos azért nem általánosság, mert egyik sem volt ivartalanítva, és mindkettő kandúr volt. A sziámi volt a kezdeményező, ott ütötte-vágta a másikat, ahol és amikor tudta. Ahogy megszagolta a "szabadságot", hogy már nem a második emeleten van, onnantól volt, hogy 1 hétig enni se jött haza. Utána is leginkább azért.

Szóval ivartalanított cicánál nem tudom mi a helyzet, de az enyém senkit nem tűrt meg. Veszélyes vállalkozás, de ha ivartalanított, akkor mindenképp növeli az esélyeket.

Nekem most ugyan házimacskám van, de olyan fene egy természet ez is, hogy az idegenekre morog, rajtam kívűl senki nem nyúlhat hozzá, és még egy legyet sem tűr meg konkurenciaként. Ja, és annyira fél kimenni, hogy a küszöbön remeg és kézzel lábbal kapaszkodik vissza :) Így paplanlakó lett belőle.

2009. nov. 22. 09:34
 2/4 anonim ***** válasza:

Az én kandúrom is kapott egy párt, semmi baj nem volt velük. Az első nap párszor meg kellett védenem az új jövevényt, mert a kandúrom olyan izgatott volt, hogy teljesen extázisban játszott és néha kicsit eldurvult. Egyénként jól kijönnek, szeretik egymást.

Azért azt tudni kell, hogy a sziámi cicák arisztokraták, de abszolút társas lények, szeretik, ha van játszópajtás.

2009. nov. 22. 21:07
 3/4 anonim válasza:
Nyáron egy hátig vigyáztam az egyik barátnőm cicájára. Az én 4 éves sziámi nőstény cicám nem tűrte meg maga mellett a macskatársat. De olyan szinte nem, h amíg vissza nem került a macska az eredeti gazdához, addig azt se engedte, h megsimogassam, nem h felvegyem. Fúj rám és kieresztett karmokkal kapdosott felém + morgott. Szóval ő ilyen magányos "farkas". De van egy kutyánk, őt se tűri meg nagyon. Ja és ivartalanítva van.
2009. nov. 22. 23:43
 4/4 anonim ***** válasza:
A mi sziámink fel van villanyozódva, ha macska jön vendégsébe. Ő nagyon jól kijön más macskákkal. Kellene neki egy társ, gondolkodunk is rajta.
2009. nov. 25. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!