Szoktatok buszozni cicával?
Hétvégén haza kell utaznom 3 napra és nem akarom addig egyedül hagyni addig a lakásban kiscicámat(8 hetes), aki csak másfél hete él velem.
Busszal érünk leggyorsabban haza, de így is 3 óra :-(
Van valamilyen tippetek, tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Hogyan tehetném kevésbé kellemetlenné az utat számára? Vajon nem fog bekaksizni?
Mi ritkán, de mindig busszal és kézben szoktuk vinni a macskáinkat, autó híján. Ezt tudom ajánlani:
Mindenképp jól szellőző, kényelmes, macskáknak való szállítóládába tedd bele, aminek kibéleled az alját néhány réteg újságpapírral [ezt könnyű cserélni, ha esetleg ijedtében odapisil, be is szívja a nedvességet, a műanyag pedig könnyen tisztítható], és beleteszel valami meleg rongyot, amit szeret, akár olyat, amin az ő szagnyoma vagy a tied van rajta.
Indulás előtt csak jóval korábban adj neki enni, ne túl sokat; akkor nagy eséllyel nem fog felkavarodni a pocija. A lényeg, hogy ne legyen éhes, de ne egye tele magát. :)
Semmiképp se hagyd egyedül, tartsd magad mellett a "dobozt"; szólongasd, beszélj hozzá, mi mindig be szoktuk dugni az ujjunkat és megsimogatjuk-vakargatjuk az orrukat, ha sírnak.
Három óra elég hosszú idő, a végére azért már elfáradnak szegények, lecsillapodnak. Nem tudom, mennyire stresszel a cicád, mert mindegyik egyéniség, és van amelyik hányós, van amelyik elalszik út közben. Ha lehet, úgy helyezd el, hogy ne zavarják meg emberek, árnyak, hangok - ha megteheted, távolodj el a zajoktól, és végig beszélgess vele, tudasd vele, hogy ott vagy, szereted. Ez nagyon fontos. :)
Ha megérkeztetek, hagyd, hogy egyedül szálljon ki otthon a dobozából, megkínálhatod vízzel, aztán ha megnyugodott, jöhet az etetés is.
Remélem, higgadt és megbízik benned; és minden sikerül.
Jó utat!
En szoktam, vonatozni is.
Enyem ugy szeret utazni, hogy kiveszem a dobozbol es az olembe gombolyodik, Altalaban vegigalussza az egesz utat. Nem hinnem, hogy bekakil majd a tied. Bar elsore az a tippem, hogy tartsd a dobozaban, meglatod majd, hogy fog-e felni. Ha a dobozban marad, tegyel be neki puha takarot, szerintem ugy kenyelmesebb.
Úgy vettem észre, hogy szerencsére nyugodt, amikor megyünk valahová. Múltkor kb. fél órát utaztunk az állatorvoshoz, lekuporodott a szállítókosár végébe és azt hiszem aludt-vagy nézegetett, de nem rohangált vagy nyávogott.
Sajna eléggé tele szokott lenni a busz és szűk is, de remélem szerencsénk lesz és mellém tudom majd tenni a dobozát, nem csak az ülés alá :(((
Vonaton kényelmesebb lenne, de az 4 óra :((
Azért ha van még tippetek, akkor jöhet :D:D
És köszönöm a válaszokat!!
szia, én is ki szoktam venni a szállítódobozból a vonaton és attól megnyugszik - különben végig nyávogja az utat a dobozban. Én úgy szoktam, hogy a dobozba teszek egy ülőpárnát. Az ülőpárnát az ölembe teszem és arra fektetem a cicát - különben nem túl kényelmes neki, mert nem egyenesen fekszik és félig becsúszik a combom közé.
Az lehet, hogy félelmében bekakil, vagy bepisil... A már említett párnára fektess sok rétegben papírszalvétát, kéztörlőt (az dobozba), és legyen nálad kis zacskó, zsebkendő, törlőkendő stb. hogy az esetleges ilyen nemű balesetet renbe tudd hozni!
Kellemes utat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!