Sok helyen olvastam, hogy a hím cicák elviszik a kölyköket. S akkor is ha együtt nőnek fel a nőstény cicával?
Van egy nőstény brit (whiskas) cicám, törzskönyves, fiv,felv,fip negatív tesztjei, s pár hónapon belül ivarérett lesz. S van brit hím cicám, aki szintén.
Kiscicákat szeretnénk tőlük, mert mi tenyésztjük is őket. Ő az első hím aki nálunk nőtt fel, s még nem volt ilyen körülmény, a leendő kiscicákra nézve.
Sok helyen írtátok, hogy a hím általában elviszi a kicsiket. Ez akkor is fen áll, ha kölyök koruk óta együtt nőttek fel? vagy szét kell választani őket egy bizonyos ideig?
Attól függ, mennyire 'tökös' a nőstényed. Az én lánycicám pl fel sem engedte az emeletre a hímet, pedig ők is együtt nőttek fel.
Azért sztem érdemes elkülöníteni őket, az anyacicák nem szeretik ha más cicák zargatják a piciket. :)
Köszönöm a gyors választ. ^^ Szerencsére van még pár hónap az ivarérettségükig, de majd úgy is figyelni fogom őket, hogy a nőstény cica, Hópihe, mennyire fogja eltűrni maga mellett a hímet.
Ha elérkezik a nagy nap, és megszületnének a kiscicák, természetesen nem az első naptól kezdve engednénk össze őket, hanem 1-2 hét elmúlásával.
Az egyik barátunknál is hasonló volt a történet. Az anya cica igaz, rendes házi cica volt, és kint és bent is időzött, de egy nap nem jött vissza a picikhez, valószínűleg kutya vagy egy autó üthette el. S a apa cica, pedig odafeküdt a picikhez és melegítette őket. Szerencséjükre a picik már voltak 3 hetesek, így feltudták őket nevelni. :))
Ilyenről még nem hallottam, hogy az apjuk vigyázott rájuk(: ez aranyos^^
Nálunk most tavasszal voltak kiscicák, és (bár nem 100% hogy ez a hím az apjuk,) nem bántotta őket. Bár szerintem az anyjuk megvédi őket, meg ha úgy érzi hogy féltenie kell, akkor el is zavarja a közelből a hímet. De nálunk semmi ilyesmi nem volt.(:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!