Hogyan szoktassam vissza a cicámat az alom használatára?
A gondom a következő:
Van egy cicám, bent él a lakásban. Kiskora óta nagyon ügyesen magától az alomba pisil/kakil.
Egyszer aztán elkezdett mellé csinálni. Először csak néha, most màr egyáltalán nem hajlandó használni. Illetve, a pisi bele a kaki mellé. Kezd nagyon zavaró lenni, hogy állandóan a csempét kell takarítgatnom, mert nem hajlandó használni az almot.
Ajánlották, hogy szórjak le borsot vagy fahéjat oda ahova kakil és az meg fogja zavarni. Igen ám ez be is jött, de àtvonult a fürdőszobába (az alom a wc-ben van) és ott intézte el a dolgát.
Tanàcsotokat szeretném kérni, hogy mit tudok még vele csinálni, hogy vissza szokjon az alomra. Nem tudom, esetleg van-e köze hozzá, hogy minden délelőtt ki van engedve!? Egy ismerősöm mo dta, hogy nekik akkor kezdett a cicájuk össze vissza kakilni amikor többet kint volt. Szerintem viszont ennek nem lehet hozzá köze, mivel az ösztönében mindentől függetlenül benne kell legyen, hogy elàssa...
Igen én is gondoltam rá, viszont amikor almot cseréltem neki és a tálcát is kitakarítottam akkor is mellé csinált.... Most rendeltem egy nagyobb cica wc-t hátha az segít, lehet ebben nem tud elég mélyre àsni, és macska mentát is hátha azzal vissza tudom szoktatni.
Egyébként hogy takarítjátok hatékonyan a pisit? Csak kiszeditek azt a részt? Még egy kérdésem lenne, melyik fajta alom a legmegfelelőbb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!