Hogyan lehet egy idősebb cicához fiatalabbat szoktatni?
Én azt figyeltem meg, hogy a kandúrok jobban kijönnek egymással ilyen szituációban mint a nőstények. Nekünk egy kis kandúrunk és nőstényünk van (ivartalanítottak), szintén ivartalanított cicás ismerősöknél voltak mindig, mikor mi nyaraltunk.
A nőstények fújtak egymásra, a kandúrok 2-3 nap után összebújva aludtak. 1-3 év különbség volt köztük. A nőstények a mai napig nem bírják egymást, pedig felnőttek már. Morognak, fújnak, kergetik egymást. Szóval óvatosan.
Nem igazán lehet "szoktatni", mert ez függ a macska temperamentumától is, illetve úgy vettem észre, hogy eléggé "hangulatfüggő" is. Ivartalanított nőstényeim (3 generáció) ki nem állhatják egymást. De volt olyan (sajnos már nem él), amelyik az összessel jóban volt, még a haragvókat is össze tudta békíteni! Amíg élt ez a cica, addig hárman nyalogatták egymást, aztán mikor elment, azóta megint megy a balhé állandóan. Pedig együtt esznek... illetve az egyik macskám nem megy oda addig a tálhoz, amíg a többi macska ott van. Leül távolabb, és várja, hogy odaférjen...
De kandúrok között is változó, volt régen két kandúrkánk, akik nem szerették egymást, legutóbb meg olyan "páros" volt, akik folyton összebújtak. Szóval minden macskának megvan a maga "jelleme", lehet, hogy egyáltalán nem fog elfogadni másikat (maximum eltűri), de lehet, hogy imádni fogja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!