Milyen gyakran kell fürdetni a cicusokat?
Én általában 1-2 hetente megfürdetem, mert bejön a szobába, az ágyamba, szeretem tudni, hogy tiszta. Mert néha ha kiengedem játszani ki tudja, hogy merre járt, milyen macskákkal találkozott, stb.
Viszont hallottam már olyat is, hogy valaki soha nem füröszti a macskáját.
Benti-kinti macskák, eszembe nem jutna megfürdetni, még soha nem voltak koszosak.
A fürdéstől csak a bőrük szárad ki.
Szerintem macskát nem kell fürdetni.
Az már más kérdés, hogy a mi cicánk ha nyitva marad véletlenül a fürdőszoba ajtaja (benti cica) és tele van engedve a kád vízzel, csukafejessel vágódik be a fürdőkádba és lubickol... :)
Nem tesz jót nekik a fürdés, kifejezetten nem télen... és 1-2 hetente? Meg vagy te bolondulva, már bocs.
Semmi szükség nincs is rá hiszen az egyik legtisztább állat, mindig mosakszik. Az enyémek is ki-be járnak, néha a talpukat meg kell mosni mert csupa sár, de ennyi.
Okom van rá: ha egy hónapig nem fürdetem, büdös és koszos lesz. A szaga nem olyan erős, de ha jól megsimogatom és utána kezet mosok, fekete lesz a szappanhab, ami lejön a kezemről. Főleg, ha a pincében is mászkált.
Nem fázik meg, mert mielőtt megfürdetem, följebb tekerem a fűtést és jó alaposan megtörlöm, megszárítom hajszárítóval.
Az nem mondom, hogy szereti a fürdést, de elviseli. Kicsi kora óta így fürdetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!