Hogy viszonyul a macskátok a fürdetéshez?
Az én cicám egy vörös kandúr volt, sajnos nyár végén elütötték.
Egyszer bemászott a párom teherautója alá, hát úgy nézett ki, mint a kijáró disznó, és benzinszaga volt...kénytelen voltam lefürdetni. Beraktam a zuhanyfülkébe, és beálltam mellé bugyiban-trikóban magam is, először csak engedtem a langyos vizet, a kezemmel a bundájába masszíroztam, aztán kis sampon, majd letusoltam! Egy darabig bírta, majd felugrott a vállamra...olyan aranyos volt...utána ki a zuhany alól, törölközés, és hajszárítóval is "megkínoztam". De tőlem még ezt is elviselte...egy karmolás nem volt rajtam. Még most is hiányzik.
Perzsa cicákat tenyésztek, és bizony a kicsiket is időnként meg kell fürdetni... Szoktatás kérdése a dolog, valamint létezik egy igen hatásos fogási technika is, ami még az 5 kilós felnőtt kandúrnál is beválik.
A lényeg: nyaknál grabanc megragad, fej finoman hátrahúz, és akkor hiába minden hiszti...
Persze, ha nincs tiltakozás, akkor nincs erőteljes nyakfogás sem. Nálunk a kandúr a legmakacsabb, őt inkább én szoktam fürdetni, (anyukámat egyszer már végighasította), nekem egész jól tűri a procedúrát. A hajszárítótól viszont mindegyik rosszul van... :)
Ez a fogás nem kétujjas, hanem egész kezes. És egy picit beljebb kell fogni, mint ahol a mamájuk fogná őket, nem csak a bőrük hegyét, hanem az egész bőrt a nyakon.
Drasztikusnak drasztikus, de még mindig jobb, mint órákig küzdeni velük a csap alatt, ami őket is lesokkolja, meg a gazdit is. Így viszon egy cica 10 perc alatt készen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!