Érdemes a chip?
Benti cicának a chipet érdemes berakatni vagy igazából fölösleges?
Sziámi a cica és nem lesz kint, bent marad. Az apjából kiindulva így nem is fog kimenni(az bepisilt, mikor kivitték a lakásból). Gondolkoztunk, hogy bármi történhet, ami miatt a macska kikerül a házból, elveszi,stb. De ezekre mind 1:1000000000 esély van.
Szóval?!
Bocsi, ha egy kicsit értelmetlennek tűnök, de igyekszem nem fölöslegesen kínozni. Az első oltásától is teljesen kiakadt.
Én is rakattam mindkét cicámba,pedig bentiek.Igaz,útlevélhez is kell (néha utazunk),de leginkább a biztonság miatt van bennük.
A maine coon kandúrba rögtön azután, hogy anno elhoztuk a tenyésztőtől-3 hónaposan, a "törpe" házicicába pedig kb 7 hónapos korában tetettük be.Meg sem érezték..
Érdemes, mert az ember sosem számít arra, hogy eltűnik a macskája, aztán mikor megtörténik, mindig nagy a meglepődés és akkor már késő. Ha nincs benne chip, egyrészt nem fogod tudni igazolni, hogy a tiéd, másrészt a megtaláló is kisebb eséllyel fog tudni megtalálni téged.
Túl fogja élni, ez csak egy pillanatnyi tűszúrás. A tenyésztő is beadatja nekik még mielőtt gazdához kerülnek és a miniatűr kutyakölykök is megkapják 6 hetes koruk körül és túléli mind, ez nem kínzás, hanem szükséges rossz.
Akkor még van időm eldönteni. Fél éves korára mondta a doki, hogy vigyem ivartalaníttatni :)
Köszi a válaszokat!
Ő kandúr, az orvost kérdeztem az ivartalanításról és 6 hónapot mondott.
A chip pedig akkor meg lesz csinálva neki, amint haza jött a párom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!