Hogyan tudnám megtanítani a macskámnak, hogy ne másszon fel az asztalra, a gáztűzhelyre és a konyhaszekrényre?
Rendszeresen fésüld a szőrét, kapható macskafésű vagy kesztyű is. Inkább azért hullajtja a szőrét, mert szobacica, a bentieknek egész évben hullik.
A leszoktatás elég nehéz, nekünk annyira sikerült, hogy előttünk nem teszi:) Viszont egy-két szőrszálból azért kiderül, hogy néha felugrik és körülnéz az említett bútorokon is.
A levétel és a határozott "nem", amit tehetsz. Valahol olvastam, hogy kicsit a fejére suhintva (újsággal, nem kézzel, hogy aztán ne féljen tőle). Nálunk ez nem vált be, egyszer megtettem, de bosszút állt! (Ha megharagudott, akkor mindig a szobában végezte el a dolgát...)
Hát én már rég feladtam... Inkább takarítok. :)
Annyi eredményt értem csak el, hogy ha eszem, felugranak ugyan, de nem akarják kienni a kaját a tányéromból, csak néznek. Már ez is valami. :) A klasszikus vizipisztojos megoldással értem el ezt a fantasztikus eredményt. :)
Ha még kis korába elkezded, van esély. De egy dolog nagyon fontos. A következetesség és egy nagy adag türelem.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!