Hideg víztől köhögne?
Van egy 6 éves cicám (és még két másik). Nemrégiben vettünk nekik egy ivókutat.
Pár hete néha ivás után köhög párat. Semmi változás nincs egyébként. Ugyanolyan mint régen. Játékos, eszik stb. (Bár ő nagyon válogatós.)
Sok szárazat eszik. Ő a jól ivó cica. Széklete, vizelete rendben. Nem látom hogy többször járna inni és pisilni. Csak a szokásos. Amit még észrevettem, hogy az elmúlt hónapban sokat hízott mind a három. Párom szerint "feltankolnak" télre. Szerintem a VetriDmg immunerősítőtől van. A másik kettő nem köhög. Mondjuk nem is olyan jó ivók, és nem is olyan mohók és ugrándozósak mint a fiatalabb. (A másik kettő 8 és 9 évesek).
Azzal probálkozunk, hogy mivel keringeti a vizet a kút, elég hideg tud lenni, ezért napjában többszőr rakok bele meleg vizet, ettől mintha csökkent volna a köhögés. Amőgy mohón iszik - bár mindent úgy csinál. Még mindig olyan, mint egy kölyökmacska.
Volt már valakinek ilyen?
Köszi!
Nem, játék közben nem köhög. Csak és kizárólag ivás után és csak párat köhint. Akkor odamegyek, és megnézem az ujjammal. Általában akkor hidegebb a víz. Ja! És nem a tál részéből iszik, hanem ott ahol lefolyik, tehát közvetlenül a szénszűrőből kiáramló vízből. Ez van nekik egyébként: [link]
Igazából járték közben, után általában csak kifullad. Szinte liheg. De ő mindig is ilyen volt, és most már 6 éves. Régebben adott az állatorvos egy gyógyszert (ami sajnos csak pár alkalommal evett meg, ledugni a száján nem lehet) amitől kicsit lenyugszik. Ivartalanított cica, de olyan túlpörgös. Teljes erejéből rohan, pillanatok alatt fent van akárhol, akár még a függöny tetején is. Kirombol a függöny mögül, hogy elkapja a lábad ha arra mész, és hasonlók. Harap, karmol. mint egy kölyökmacska. Pedig már 6 éves. Talán egy éve lett nyugodabb egy hangyányit. Mindenben túl mohó.
Ezért gondoltam arra, hogy talán a keringetés miatt túl hideg lesz a víz, és ugyanolyan mohón issza, mint amikor még csak tálba volt kitéve az "állóvíz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!