Háromszor harapott véresre a 4 éves kan macskánk. Engem és két családtagomat. Állatorvos szerint el kell altatni, mert idegbetegséget állapított meg a macskánknál. Nem tudom, hogy ezek után altassuk e?
1 héttel ivartalanítás után ne várjatok csodát.
Több hónap kell ahhoz,hogy kiürüljön belőle a hormon,és minimum egy ÉV,hogy a macska agya is átálljon.
Szerintem megbolondult simán a macska,az idegbetegség hamarabb kijön.Az idegrendszeri problémáknak jelei vannak,nem 4 évesen alakul ki a semmiből.
Unatkozik,be van zárva,soha nem élhetett úgy,mint egy macska.Szimplán bekattant,de szerintem ha foglalkoznátok vele,biztosítanátok neki helyet,játékot,lemozgatást stb. akkor változna a macska viselkedése is.
Lehet tenni,mindig lehet tenni.Csak akarni kell.
Olvassatok utána a macskák igényeinek benti tartás esetén,valamint a testbeszédnek is.Egyértelmű jelei vannak,ha a macska támadni készül.
Hát, én imádom a cicákat de azért ez nagyon nem normális.
Az én cicám 8éves ivartalanított benti kan és elég vad kiskora óta,ritkán lehet simogatni,meg játszani vele.Engem is karmolt már meg párszor ,meg kapott oda(de azért nem durván),de,hogy egy macska ennyire durván a gazdáinak esik,ilyen durva sebeket okozva,azért mert pl. nem kap rögtön kaját,és utána üldözz is,az nagyon nem normális.
De megértem,hogy nincs szíved elaltatni.
Szerintem is menjetek át egy másik állatorvoshoz,meg előtte oltsátok be veszettség ellen.Aztán hátha javul az ivartalanítás után. Sajnos ezt már korábban el kellett volna végezni rajta,nem is tudom,hogy nincs nálatok nagyon büdös,mert az ivaros kannak nagyon büdös a jelölése. :S Meg szerintem amúgy nem csoda,hogy rosszul viseli egy kifejlett ivaros kandúr akinek ugye benne van a vérébe a csatangolás,hogy be van zárva.Így ,hogy már kivan ivartalanítva,talán van esélye,hogy lenyugszik idővel.
Esetleg nem lehet az,hogy túl sok stressz éri a cicát?Az cicám pl. nagyon nem bírja a zajt,túl sok nyüzsgést, a kisgyerekeket,ezektől ingerült lesz. Próbáljátok talán kiiktatni azokat amiktől zaklatott és ideges lesz,bár ez elég nehéz lesz.Mondjuk legyen mindig legyen egy kis kaja a táljába inkább,ne ijesztgessétek,zajongjatok túlságosan,meg legyen egy nyugodt kis hely ahová eltud vonulni.
Viszont ha mindent megtettetek és vártatok is,hátha az ivartalanítástól lenyugszik és még sincs semmi változás ,akkor sajnos el kell gondolkozni,hogy tényleg az orvosnak van igaza...ebbe az esetbe akármennyire is fájna, a helyedbe átgondolnám azt amit az orvos tanácsolt.:( Mert azért az nem normális,hogy egy cica rettegésbe tartja a családot. Ha tényleg beteg neki se lehet kellemes így élni.
De hátha javul majd.Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!