Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Elhoztam tegnap egy cicát,...

Elhoztam tegnap egy cicát, nagyon örültem neki, de ma szeretném vissza vinni. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
A helyzet, ingyen kaptam, fajtiszta sziámi cica. Nagyon régóta ilyen cicát akartam, 2 napig extázisban voltam, hogy sziámim lesz. De sajnos ő csak a 2 hónappal ezelőtt meghalt kiscicámat juttatja eszembe, nem volt még két éves, gyönyörű, bujós jószág volt. Napokig csak sírtam utána, eltünt a házból az élet, azt hittem egy másik cica, aki visszahozná az életet a házba segítene elfelejteni, de nem segített. Egész éjszaka csak sírtam, és még most is sírok, úgy érzem a szívem ketté akar törni. Szerintetek visszavihetem az előző gazdijának? Menhelyre nem akarom beadni, és nem hiszem, hogy még egy éjszakát így kibírok.
2009. nov. 13. 06:41
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Érzi rajtad az állat a depressziódat, azért visszahúzódó. Ez így neki is rossz!

Lépj túl a másik cicád elvesztésén. Megkell őket gyászolni, de egész életedben nem sirathatod! Én is voltam ilyen helyzetben! Nekem azóta kettő is van. Nem olyanok persze, de őket is szeretem. Ha nem készültél még fel rá, hogy új állatod legyen akkor bizony nagy hiba volt, hogy elhoztad! Ezt egy kis állattal sem lehet eljátszani! Szedd össze magad, és legalább egy esélyt adj kettőtöknek! Én kiakadnék, ha visszavinnéd, annak a helyében, akitől elhoztad!

2009. nov. 13. 08:23
 12/28 anonim válasza:

Szia!

Én egy menhelyi, illetve kóbor kutyát fogadtam be tavaly decemberben, mert nagyon hasonlított egy régi kutyámra. De tudtam azért, hogy ő nem a régi kutyám lesz.

Kb. három hónapig igazából csak kerülgettük és szoktuk egymást. A szomszédaim közül volt aki már perrel fenyegetett, mert eleinte ha itthon hagytam, akkor iszonyatos hangos és panaszos hangon vonyított, amíg haza nem értem, akár órákon át is. Szóval nem indult ideálisan a dolog, de kitartottam és szép lassan felengedett és megszokott ő is és én is őt.

De eleinte meg sem próbáltam igazán szeretgetni vagy nagy kötődést kialakítani, csak hónapokig hagytam, hogy kialakuljon egy közös életünk, hogy utána legyen csak kötődés, "természetes úton".

Mint a kis hercegben a róka és a kis herceg. Minden nap egy kicsit közelebb, amíg meg nem szelídítjük egymást. :)

Egy állat, akihez kötődünk és elveszítjük, kicsit olyan, mint egy nagy szerelem. A következő kapcsolat eleinte idegen és furcsa, mert az új az nem "ő".

Maradj nyitott és ne várj gyorsan sokat se magadtól se tőle!

Kitartás!

2009. nov. 13. 08:24
 13/28 anonim ***** válasza:

A cica majd megbarátkozik, és el fogja feledtetni veled a másikat. Csak szedd össze magad.

Vagy az jobb hogy visszaviszed, kitudja mi lesz vele azután... te meg a másik cicád után fogsz sírni még nem tudom meddig. Egyikőtöknek sem jó.

2009. nov. 13. 08:25
 14/28 A kérdező kommentje:

Lehet hogy kiakadnál kedves válaszoló, ha neked vinném vissza, de gondolj csak bele, ha állatbarát vagy tudnál úgy aludni, hogy tudod nincs jó helyen a cicád?

Próbáltam vele játszani, de nem akar.

2009. nov. 13. 08:31
 15/28 anonim ***** válasza:

tegyéle lé kaját beszélj hozzá. előbb utóbb kijön.

még elég kicsi nehéz neki megszokni ő ilyen.

nehogy visszavidd próbáld elfelejteni ;)

2009. nov. 13. 08:43
 16/28 anonim ***** válasza:
0%
szerintem meg egy önző, látszat állatbarát vagy. Nekem sok szeretett macsekom pusztult el, olyan is köztük, aki még a nevét is felismerte. DE nem estem depresszióba, főleg akkor nem, ha lett új cicám. Fájt , fájt, de akkor a többit babusgattam. És volt olyan kismacsek is, aki 3 napig bújkált be a szekrény alá, mert annyira félt, én pedig lassan-fokozatosan "nevelgettem" meg őt. Nem dobtam ki, vagy adtam vissza, hogy "nekem ez nem kell, nem tudok mit kezdeni vele" Szerintem add vissza annak, akitől kaptad , és olvasd el a "Kisherceget", jó tanulság lehet!!
2009. nov. 13. 08:46
 17/28 anonim ***** válasza:
07:14-es vagyok megint, azóta is írtam neked. De látom, már eldöntötted, hogy nem fog menni. Akkor pedig hiába minden igyekezetünk. Ha valóban úgy gondolod, írd meg a települést, hogy hol laksz, ha nem túl messze, mi szívesen befogadjuk a cicádat. Jó helye lenne, egy jókora családi házban, macskafaló családban.
2009. nov. 13. 09:03
 18/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, de szerintem akkor lennék látszat állatbarát, ha most kidobnám. Nagyon sok szerettemet (állatokat, embereket) elvesztettem, lehet megsérültem a fájdalmaktól lelkileg, ezért vagyok ilyen, de szeretném ha neki a legjobb lenne.
2009. nov. 13. 09:06
 19/28 A kérdező kommentje:
Miskolci vagyok, és nem tudom még mindíg mi tévő, harcolok magammal.
2009. nov. 13. 09:16
 20/28 anonim ***** válasza:

9:03 vagyok. Az tényleg nincs közel, mi bp. mellett lakunk.

Azért még ne add fel ilyen könnyen, játsszatok, barátkozzatok, adj időt mindkettőtöknek. Annyira édes, kedves kis állatok! Olyan könnyű őket megszeretni!

Ha nagyon nem megy, esetleg van itt olyan, aki olvassa, a közeljövőben ezen az útvonalon van dolga és szívesen segítene a cicafuvarban? Nekem Bp-en bárhol jó lenne, nem lakunk messze a várostól, meg tudom oldani és időben is rugalmas vagyok (Gyes). Ennél többet sajnos nem tudok tenni.

De ha így nem sikerül, biztosan találsz helyben is szerető gazdit neki. Te pedig - ha megválsz ettől a cicától - pihenj, váj még, egyelőre nem vagy felkészülve egy új kisállatra.

2009. nov. 13. 10:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!