A herélt macskák mennyire időre kóborolnak el? Vajon haza fog jönni?
Remélem hazamegy a kis drága!
Nem csuktad fel a padlásra, pincébe...stb?
Sajnos az a rossz hírem, hogy a herélt macskák kevesebbet és rövidebb ideig járnak el, mint a kandúrok, mert bennük nem dominál annyira a nemiség meg a hierachia, területjelölés... és a kedd az régen volt. Én is így jártam egyszer az én szintén herélt cicámmal, gyönyörű, vastag szürke bundája volt, hatalmas, sárga szemei, és az egész teste erőtől duzzadt, imádtam, míg nem jött haza egyszer... pontosabban napokig ezt hittem, miközben végig itt volt, elpusztulva feküdt a fenyőfa alatt, valószínűleg szívinfarktusa volt, pedig tényleg erős volt, gondoskodtam róla, szerettem és rendesen etettem, fiatal is volt... :(
De nem akarok rémeket kelteni Benned, azért a remény hal meg utoljára. Csak készülj fel...
Most három herélt macskám van, egy nőstény, és egy kandúr. Én úgy veszem észre továbbra is, hogy a herélt macskák közelebb vannak a házhoz, ragaszkodóbbak, mint a kandúr. A kandúr macska napokig eljár, míg a heréltek minden nap itt vannak.
Kitartás! :)
Ez a pár nap még nem vészes, néha csak úgy elindulnak az ivartalanított kandúrok is, felfedezőútra, pláne hogy mehet amerre akar, mert kinti cica. Nemrég 5 nap után került elő egy hasonlóan elkóborolt cica, akit itt keresett a gazdija.
De: érdemes keresni, mert a szomszédságban, a környéken is bezárhatták véletlenül, garázsba, sufniba, általában ez szokott előfordulni, és ilyenkor segíteni kell a cicának. Néha még akkor sem mernek előjönni, ha közben valaki nyitogatja ezeket a helyiségeket, mert félnek az ismeretlenektől és nem mernek megindulni. Járni kell a környéket, hívogatni, amikor csöndesebb minden, és ha ott van valahol bezárva, vissza fog nyávogni. De ezt többször meg kell ejteni, mert velünk is úgy történt, hogy ugyan többször hívtuk a cicánkat azelőtt a ház előtt, amelyiknek a garázsába be volt zárva (ezt akkor még persze nem tudtuk), de elsőre vagy nem hallotta, vagy aludhatott szegényke, csak egy nap után hallottam meg, ahogy válaszolgat.
Plakátolni is érdemes, és keresni, hívogatni, minden nap, reggel-este, mert lehet hogy olyan helyzetbe került, hogy szüksége van rátok, hogy "kimentsétek". Mindenesetre csak otthon ülni és szomorkodni, annál rosszabbat most nem tehetsz. Milyen rossz lehet szegénynek, hogy talán ott ül és várja hogy mikor szabadulhat már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!