Miért harapott meg a kiscica?
Figyelt kérdés
tegnap találtam egy kismacskát ilyen 5-6 hetes lehet nem volt szivem nem haza hozni mivel nyávogva szaladt utánam. Gondolom h nem volt jó helye mivel szeme is csipás volt gondolom még nem is etették. Erre ma adtam neki féregtelenítő tablettát és bele tettem macska konzervba hogy jobban megegye a az ujjam végére tettem a konzervet és ugy etettem erre ő bekapta az egész újjam és nagyon erősen szorította nem akarta elengedni alig tudtam kiszedni az ujjam a szájából. :( Kicsit meg csikarta a fogával az ujjam és megijedtem h nehogy vmi bajom legyen mert gondolom h nincs beoltatva meg semmi azóta hozzá sem merek nyúlni félek tőle :( kinti cicáról van szó kint van az udvaron de nagyon elszomorodtam h szivesen etettem gondozom és cserébe megharap :/ van egy kutyusom akit szintén így befogadtam mint ezt a macskát de ő sosem harapna meg és hálás h kap enni meg h törődök vele ennek a macskának meg mi baja?? olyan volt mint aki "nem normális" annyira szorította(harapta) az ujjam és nem akarta elengedni :/ gondoltam arra is h féltette a kaját és azt hitte h az ujjam is az vagy nem tudom még sosem láttam kis macskát ilyen agresszívnak :/ segítsetek egy szomorú gazdi :(2013. okt. 18. 15:22
1/11 anonim válasza:
Majd ha megtanulsz írni akkor lesz help.
2/11 anonim válasza:
Látod ezért kell a dögöket írtani, nem még befogadni, inkább menhelyről hozz el még egy kutyust.
3/11 anonim válasza:
valszeg elnézte az ujjadat és anyuci cicijének nézte :)
4/11 anonim válasza:
2., fordulj orvoshoz. Elmebeteg vagy. Az ilyeneket, mint te, irtani kellene.
Kérdező: valószínűleg a kaját védte. Érdemes lett volna lefertőtlenítened a sebet. Ha nagyon aggódsz, adass be egy tetanuszt.
5/11 Salx Narval válasza:
Az állatoknak is meg kell tanulniuk szocializálódniuk, erre többnyire megtanítja őket az anyjuk és az alomtestvéreik, ha erre nincs lehetőség neked kell leszoktatni a karmolásról, harapásról, durva játékról, mégpedig türelemmel és óvatos bánásmóddal. Büntetni kell egy kis mértékű ütéssel, hangos szóval, ha harap, vagy karmol, ne aggódj az anyja durván visszaharap, ha vadul a csemete.:D Teljesen természetes dolog ami történik, neked kell megtanítanod viselkedni, persze óvatosan mert tényleg megsebezhet és az nem az ő hibája, vagy gonoszsága, hanem egyszerűen nem tudja miként kell viselkednie.
6/11 anonim válasza:
Nem a macska a rossz, te voltál buta. Ne a kezedből etesd. Egyrészt meg kell neki tanulnia, hogy egyen kézből. Másrészt az ilyen finom étel, mint a konzerv, nagyon felizgatja őket és ilyenkor zabálnak, hogy minnél több jusson nekik. Gondolom éhes is, mert gondozatlan volt, meg sem szokott még téged, és a kismacskák amúgyis sokszor védik a kajájukat.
7/11 anonim válasza:
Szerintem is a kaját védte. Nekem is volt "utcántermett" kiscicám, akit nem lehetett megsimogatni az első pár napban mikor evett, mert úgy morgott, mint egy traktor...
8/11 anonim válasza:
A macskák szeretik a konzervet. Azért harapta meg a kezed, mert éhes volt. Én is jártam így., de a macska megtanult vigyázni. Ha adok neki pl halat akkor nagyon óvatosan próbálja elvenni. Nagyon éhes lehetett, de ezért ne dobd ki. :) Majd megtanulja. Tejet nem szabad nekik adni...
9/11 anonim válasza:
Először is: Szegény macska ki tudja hogy mióta nem evett, és neki fel sem tűnt, hogy megharapott, csak szegény majd éhen halt, és elkezdte falni a kaját.
2. A cica ösztönlény, nem gondolkozik az ilyen dolgokon, elhiheted, hogy nem azért harapott bele az ujjadba, mert nem voltál neki szimpi, csak enni akart.
3. aranyos vagy, hogy befogadtad, nem kell félned tőle, etesd meg, vidd el dokihoz, nézd meg, nem-e bolhás, kicsit később ivartalanítás, oltások, és kb. ennyi. Nagyon jó cicázást!
10/11 anonim válasza:
És ha nagyon aggódsz, akkor te is menj el dokihoz a kezeddel, de ha ezen ívül nem viselkedik agresszívan, akkor valszeg nincs vele nagyobb baj, viszont a kezedet nem árt megnézetni. És ha nem akarod megtartani, akkor csak amíg nem találsz neki gazdát, addig legyen nálad, vagy ajándékozd el, vagy vidd menhelyre, de nehogy kitedd szegényt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!