Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért pisil be?

Miért pisil be?

Figyelt kérdés
Nem tudom miért, de elkezdett a cicám a takarómra pisilni! 6 hónapos, kandúr cica, vagyis csak volt, merthogy most lett ivartalanítva 3 hete (van ennek köze hozzá??)! Valakinek valami ötlete? Elég kellemetlen mivel jó nagy kacsatollas takaróm van, amit nem igazán tudok kimosni, még a mosógépbe sem fér bele, így kisikálom azokat a részeket, fújok rá erős szagú fertőtlenítőt a végén és örülök ha megszárad estére!Már elvittem tisztítóba! Az alom tiszta, most cseréltem le teljesen! Egyszer-kétszer csinált már ilyet,de abbahagyta, most meg úgy nézem nem akarja! Esetleg a cica távol tartó spray használna?? Vagy semmit sem ér?? Kérlek segítsetek! Egyre rosszabb már szinte minden ruhaneműt lepisil! Nem lehet hugyúti problémája szerintem hiszen most lett ivartalanítva,de akkor miért csinálja? Lehet attól hogy lehozom a kutyát hozzá néha hogy összeszokjanak?? De azokra a helyekre nem is megy! :(
2013. okt. 17. 19:06
 1/5 A kérdező kommentje:
nem jelöl, hanem legugol és simán pisil!
2013. okt. 17. 19:06
 2/5 anonim ***** válasza:

2 dologra gondolok.

Az egyik,az ivartalanításnál történt probléma,kihűlt a cica,vagy nem jól bugyolálták be,és vesekárosodása lett,illetve inkontinencia zavara lett.Ezt csak doki tudja megmondani.

Másik; a kutya bezavar neki,fél a kutyától,nem szokta még meg,ezért a számára biztonságos helyeknek tartott dolgokra pisil.Pl. ágy stb.

Próbáld ki,ha azokon a helyeken is találkozik a kutyával,ahova pisil (ágy stb.) akkor változik-e valami.

Illetve biztosíts neki (és az alomnak is) olyan helyet,amit a kutya nem ér el,és a macska szabadon mászkálhat és biztonságban lehet.

2013. okt. 17. 22:35
 3/5 A kérdező kommentje:
Az elsőt kizártnak tartom. vagyis remélem nagyon hogy nem.... A kutya ha jön az ágyra nem jöhet fel,de fél a cicám tőle amúgy. Most visszaváltok a csomósodós alomra és megpróbálom a távoltartó sprayt és azt hiszem akkor felhívom a dokit.
2013. okt. 18. 05:36
 4/5 A kérdező kommentje:
A kutya csak ritkán jön,nem lakik velünk csak az udvar közös.tehát az almot nem kell eldugnom.
2013. okt. 18. 05:38
 5/5 A kérdező kommentje:
az előbb hívtam a dokit és ő is ilyen felfázás vagy hólyaghurutra gondol! Vinnem kell neki vizelet mintát, de honnan azt nem tudom ,mert a takaró azonnal felszívja!
2013. okt. 18. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!