Miért vakaródzik és nyalogatja magát a macska?
Figyelt kérdés
Régebben is előfordult, hogy egyszer-egyszer a cicám megvakarta a fejecskéjét, de tegnap délután gyakorlatilag folyamatosan vagy vakaródzik, vagy nyalogatja a hátát, az oldalát vagy a lábait. Miért lehet ez? Széthúztam a szőrét, és sem bolhákat nem láttam benne, sem bőrbetegséget ami viszkethetne neki...Csak és kizárólag lakásban tartott cicáról van szó.2013. okt. 15. 17:44
1/4 anonim válasza:
nyalogatás: így tisztálkodik
vakarózás: gombás a bőre vagy vidd el állatorvoshoz!
2/4 anonim válasza:
A túlzott tisztálkodás leginkább bolhásság jele. Mi is találtunk nemrég egy kóbor cicát, aki egyfolytában mosakodott, de a szőrében nem láttunk bolhát. Aztán vettünk állatpatikában bolhaírtós fürdetőt, és a fürdetés alatt már nagy köménymag nagyságú bolhák estek ki szegényből. Most már jól van, nyugodt és nem tisztálkodik egyfolytában.
Persze bőrbetegség is lehet, de elsősorban bolhára gyanakodnék.
3/4 A kérdező kommentje:
és akkor mit javasolsz? Bolhanyakörvet, valamilyen bolhaellenes ampullát, vagy bolha fürdetőt (nem tudom, hogy tudnám szegény cicát megfürdetni, szerintem addig élnék :-) )
2013. okt. 15. 18:16
4/4 anonim válasza:
Frontline bolhacseppek a legjobbak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!