Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi lehet a cicámmal? Mit...

Mi lehet a cicámmal? Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Három cicánk van, kettővel semmi gond a harmadik viszont folyamatosan hány. Ezt úgy értem, hogy megeszi a kaját és kb 4óra múlva kihányja,néha emésztetlenül, úgy ahogy megette. Reggel és este kapnak enni, így délelőtt és éjjel is hány. Már 13éves, dokihoz is vittem, de nem tudott semmi okosat mondani, vagyis nem tudja mitől lehet. Testvére az egyik cica, Ő jól van. Tehát nem az "öregség" miatt van ez. Már nagyon sajnálom. Ráadásul ez a cica az első aki kaját kér.
2009. nov. 10. 10:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem sok okosat tudok írni, az enyém is ilyen. Van úgy, hogy hónapokig nem fordul elő, utána pár napig megint. Úgy csinálom, hogy egyszerre csak keveset adok neki, azt is szétterítem a tányér alján, hogy kénytelen legyen lassan enni. A 100 g-os zacsi kaját nap közben, háromszorra kapja meg. Adok neki szőroldó pasztillát is évek óta. Ja, és ő 17. évében van! Egyéb gond nincs vele, fogai is erősek, mozgékony.
2009. nov. 10. 10:40
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy nagyon hullik a szőre (talán a fűtéstől, nem tudom), vagyis mosakodás közben sok szőrt nyel, és ezt hányja ki?
2009. nov. 10. 10:44
 3/13 A kérdező kommentje:
Mindíg van pasztilla és fű is itthon, kapják ők is rendszeresen. A szőrük hullik eléggé, de a nyányadékban nincs szőr csak a kaja. Már próbáltam 3szor adni enni, hogy kevesebbet egyen, de akkor egyel többször hányt szegény. Nagyon tanácstalan vagyok, már az elaltatáson is gondolkodtam, de nincs szívem hozzá, viszont azt is rossz nézni ahogy történnek a dolgok. Egyre soványabb is :o(
2009. nov. 10. 10:49
 4/13 anonim ***** válasza:
Márpedig ez valami betegség jele, az orvos talán nem vizsgálta ki elég alaposan. Én biztos elvinném másik orvoshoz, barátnőm cicája akkor hányt rendszeresen, mikor cukorbeteg lett.
2009. nov. 10. 10:49
 5/13 anonim ***** válasza:
Így van, másik dokihoz kell vinni! olyanba nem szabad beletörődni, ha egy orvos széttárja a karját, és nem tudja mi a baj!
2009. nov. 10. 11:02
 6/13 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyos és jól képzett az orvos, oda járunk már 10éve, kutyát,macskát hozzá visszük. Vért is vett, röntgenezte is és nem talált semmit. Jövőhéten viszem hozzá, és bent marad pár napi hogy megfigyeljék. Szólok neki hogy a cukorbetegséget is nézze, hátha az lemaradt a múltkor. Köszönöm.
2009. nov. 10. 11:03
 7/13 anonim ***** válasza:
Helyes. Reméljük, nem lesz nagy baj.
2009. nov. 10. 11:09
 8/13 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de attól, hogy a testvére jól van, még lehet, hogy ő megöregedett. Mi sem vagyunk egyformán hosszú életre programozva. Lehet, hogy az ő ideje tényleg lejárt. Egyszer (gyerek voltam még, amikor hozzánk kerültek) volt egy testvérpárunk, az egyik 12 évesen ment el, a másik még 4 évig velünk maradt makkegészségesen.

Azért ne add fel és vidd el egy másik orvoshoz is, és mutasd meg az itteni leleteidet is. Több szem többet lát, lehet az orvosotok bármilyen kedves és alapos, mindenkinél ott a hiba, a tévedés lehetősége.

De ha valóban nem találnak semmilyen betegséget és azt látod, hogy szegény cica szenved és egyre gyengébb, jobb elengedned.

Írj, hogy mi van veletek, mit mond a másik doki! Remélem, nem lesz nagy baj.

2009. nov. 10. 11:38
 9/13 anonim ***** válasza:
szerintem ragaszkodj egy laborvizsgálathoz!de az is lehet hogy öreg már és rosszabbul viseli,mint a tesója!
2009. nov. 10. 12:06
 10/13 anonim ***** válasza:

A vérvizsgálatból kiderült volna, ha cukorbeteg. Lehet ez valami vírus, vagy az öregedés okozta rendellenesség. Szerintem próbáld meg csak száraz tápon tartani, ne adj neki semmi mást. Vizet viszont igyon rengeteget, mert a hányás nagy folyadékveszetséggel jár, ami hamar kiszáradáshoz vezet.

Nagyon drukkolok, hogy gyógyuljon meg, mindenképpen írj majd, hogy mi lett vele!

Gyógyulást neki!

2009. nov. 10. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!