Az ivartalanítás sokat segit ilyen esetekben?
Azért szokták javasolni, hogy ivarérés előtt ivartalanítsuk az állatainkat, mert akkor nem szoknak rá a szökdösésre.
Ha már már kialakult nála ez a szokás akkor az ivartalanítással sem fog változni semmi.
Ivartalanul is eljárkál a cica. Főleg egy kedves közeli szomszédhoz. Maga az ivartalanítás nagyon is hasznos dolog, főleg kijáró cicánál.
A szomszéddal beszéld meg, hogy ne etesse a cicát. Akár találj ki olyasmi okot, amit a szomszéd komolyan venne.
Ez nem feltétlen igaz.Én most ivartalanítottam a 4 éves kandúromat,eddig folyamatosan eljárkált,amióta ki lett herélve gyakorlatilag el sem hagyja a kertet.
Kinti-benti cica,kb a nap 18 óráját bent tölti,a maradékot kint,de mindig itt van a kertben.
Előtte verekedett,eljárkált...megelégeltem,féltem hogy elüti valami,összeszed vmi betegséget stb.
lehet, hogy valakinek segít, de alapvetően a macskák nem tudják a határaikat, olyan értelemben, hogy nem igazán érdekli őket hol van a kerted vége, sokkal nagyobb területet tudnak magukénak, akár több háztömbnyit.
a családból így nagy hirtelen két macska is eszembe jutott, mindketten ivartalanok, de alig töltenek időt otthon, járják a környéket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!