Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macskáknak szabad adni csokit?

A macskáknak szabad adni csokit?

Figyelt kérdés
Árt neki ha kap? Vagy mennyi mennyiség az,amitől rosszul lehet?

2013. szept. 11. 21:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nem, az édes ízt nem érzik, hiszen az ő természetes táplálékukban nem fordul ez elő, biztos valami mást szeretnek benne. Egyébként igen, az én cicám sunyiba megevett kb. másfél táblát, és be kellett vinni a dokihoz, mert rosszul lett, és úgy tudom, hogy a kakaótól lesz bajuk.

Szerencsére a cicának nem lett baja, azóta a felső polcon tartom a csokit. És a fogainak is sokat árt, és még egy kicsit sem kell neki adni, még morzsákat se, mert lehet, hogy attól nem lesz baja, de a szervezetének nincs rá szüksége, sőt baja lesz tőle, minek adjunk neki, a nem muszáj?

2013. szept. 12. 18:24
 12/20 anonim ***** válasza:
47%
Minek neki csoki? Amúgy a mi macskánk megevett egy csomót, mert kint hagytam az asztalon az egész táblát és kb a felét megette, és nem lett baja, leszámítva hogy felidegesedtem és hozzávágtam egy zoknit. Ha valami jutalmat akarsz neki, vagy finomságot inkább vegyél valami macskáknak valót, van ezer féle.
2013. szept. 13. 10:28
 13/20 anonim ***** válasza:
ne haragudjatok, de ha ennyi eszetek van adjatok neki sokat, sőt, ti is éljetek csak azon. de ezt azért olvassátok el, remélem meggondoljátok magatokat...
2013. szept. 15. 11:28
 14/20 anonim ***** válasza:
2013. szept. 15. 11:30
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

a macskáknak kis mennyiségben annyit árt a csoki, mint neked a hétköznapi telenyomott termékeid amiket megeszel (Coca-Cola stb.)

Egy egy törmeléket nyugodtan kaphat.

2013. szept. 15. 14:16
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

A teljesség igénye nélkül íme néhány dolog, amivel semmiképp ne etesd cicádat:

Alkoholos italok: mérgezést, kómát, akár halált okozhatnak

Csont,halszálka: elakadhat az emésztőrendszerben, akár át is szúrhatja a gyomrot vagy a beleket

Emberi fogyasztásra szánt tonhalkonzerv: nagy mennyiségben alultápláltsághoz vezet, mert nem tartalmaz elegendő vitamint és ásványi anyagot

Citrusfélék: a bennük lévő illóolajok hányást váltanak ki

Kutyaeledel: ha véletlenül beleeszik párszor, nem okoz problémát, de rendszeres fogyasztása alultápláltsághoz és szívbetegséghez vezethet

Szőlő és mazsola: toxikus anyagai vesekárosítóak

Vasat is tartalmazó vitaminkészítmények: károsítják az emésztőrendszert, a májat és a vesét

Máj: túlzott fogyasztása A-vitamin mérgezéshez vezet, amelytől az izmok és a csontok károsodnak

Makadámiadió: toxikus anyagai az emésztőrendszert, az idegrendszert és az izmokat károsítják

Milyen ételt NE adj cicádnak?

Tej: sok cica (és kutya) emésztőrendszere nem termel elegendő mennyiséget abból az enzimből, amely a tejcukor, a laktóz lebontásához szükséges. Laktózmentes tej illetve savanyított tejtermékek (pl. kefír, joghurt) azonban bátran adhatók.

Penészes, romlott étel: számos toxikus anyag forrása. Hányást, hasmenést okoz, számos szervet károsít.

Gombafélék: sokkot, akár halált is okozhatnak a benne lévő toxikus anyagok.

Hagyma, fokhagyma (nyersen, főzve, és porított formában egyaránt): toxikus anyagai a vörösvérsejteket támadják meg, az eredmény vérszegénység. (A kutyák is érzékenyek rá, de a macskák még inkább.)

Bébiétel: hagymaport tartalmazhat, ami a macskákra mérgező lehet

Datolya: bélelzáródást és bélgyulladást okoz.

Nyers tojás: egy avidin nevű enzimet tartalmaz, ami csökkenti az egyik B vitamin-fajta felszívódását, ez bőr- és szőrproblémákhoz vezet. A nyers tojásnál még a szalmonella fertőzés is szóba jöhet.

Édességek: elhízás, fogak megbetegedése, sőt akár cukorbetegség is lehet az édességfogyasztás következménye.

Ételmaradékok: tápanyag-összetételük nem ideális. Sose legyen több 10%-nál a maradékok aránya macskánk ételében. A húsokról vágjuk le a zsíros részeket, csontot pedig egyáltalán ne adjunk.

Dohány: nikotint tartalmaz, ami az emésztő- és az idegrendszerre is káros. Felgyorsult pulzust, ájulást, kómát, majd halált okoz.

Kelt tészta: fájdalmas puffadást okoz, amitől a gyomor és a bélfalak akár meg is repedhetnek.

2013. szept. 15. 15:47
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2013. szept. 18. 18:59
 18/20 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszolónak teljesen igaza van, és nem értem, hogy miért kell mindenfélével etetni szegény állatokat, van macskakaja, az való neki. És volt aki azt írta, hogy kis mennyiséget kaphat, attól nem lesz baja. Igen, kis mennyiségtől nem lesz baja, de már írtam, hogy FELESLEGES!!!!! Minek adjunk neki? És ha naponta eszik akár még cukorbetegséget is kiválthat, ez egyáltalán nem olyan, mint ha te minden nap meginnál egy pohár Colát.
2013. szept. 18. 19:48
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

hát akkor te ne adj neki.

Megsúgom neked, sokkal többen vannak, akik nyers disznóhúsdarabokat ad a macskájának. - Amit ugye a szervezete nem tud megemészteni.

Ez 100% rosszabb, mint egy törmelék csoki.

Szinte mindenhol, ahol mondjuk egy pörköltet főznek, és vágják a húst, lemarad egy-egy gusztustalanabb cafat mindjárt dobják a kutyának/macskának.

Kutyának finom falat, macskának kész borzalom.

Bár, azért azt megvallom, hogy 5 macskám van, ebből 1 van aki csokizik, és ő se mindig. Sokszor csak kéri, de nem eszi meg.

Ugyanakkor eddig összesen 4 kutyám volt, ezek közül kivétel nélkül mind szerette a csokit. Most már csak 1 van, de ő kimondottan megörül érte.

Ha meghallják a csokis papírt, a kutyám meg a fent említett macskám, szinte odateleportál. - Ezt az örömöt nem veszem el tőlük.

Sokan etetik pl. kockacukorral a lovakat jutalomfalatként. Hát annál nagyobb kárt semmi nem okoz.

2013. szept. 18. 21:41
 20/20 anonim ***** válasza:
Gratulálok neked, ne foszd meg akkor tőlük az ,,örömöt". Igen, tudom, hogy vannak ilyen felelőtlen gazdik, de én nem fogok be állni ebbe a sorba. Képzeld nem hiába találták ki a macskakaját, jutalom falatot stb.-it, azzal kéne kényeztetni a cicust, aki meg nem teheti ezt magának, az gondolom nem fogja szintén drága/nem drága édességgel etetni a macskát/kutyát. És én már láttam a csokitól szenvedni a cicámat, nem is érzi az ízét, rosszul lesz tőle (nagyobb mennyiségtől), és a szervezetének egyáltalán nincs rá szüksége, ez méreg neki, és bár a kicsitől sem lesz baja, én még annyit se adok neki, mert szerintem akkor még jobban vágyna rá, talán akkor még jobban szenvedne tőle.
2013. szept. 19. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!