A kutyáknak sem szabad csokit enni vagy csak a macskáknak?
Az én kutyám eszik csokit de nem mindennap...csak amikor eszek vagy vki a családbol és adunk neki egy picit:)
9éves és pici kora ota kap egy kevés csokit:)
csokit nem szabad adni a kutyáknak mert belepusztulnak.A kutyáknak a csoki olyan mint a patkánynak a méreg.
Kutyáknak a csoki méreg.Halottam már olyat hogy külföldön egy kutya befalt egy egész csokitortát és pár óra alatt feldobta a talpát.
ha keveset(max 1-2 kockát) kap hetente semmi baja nem lesz, én pl kutyatenyésztőtől hallottam, hogy ő hetente egyszer ad egy kevés csokit a kutyáinak...és léteznek kutyacsokik is, ami nem hinném, hogy ártana a kedvenceidnek, legyen szó kutyáról, vagy cicáról:)
szóval mértékkel, de adható nekik.
Nagyon nagy hülyeség, hogy a cukor a mérgező a kutyáknak. akkor semmitsem ehetne. Utálom, amikor valaki meggyőződésből hülyeséget ír.
A csokoládé főképp kakaóporból készül, amelyet a Theobroma cacao nevű növény pörkölt magjából nyernek. A teobromin a kakaó fő alkaloidja, a koffeinhez hasonló vegyület. Az emberre serkentőleg hat, a kutyának viszont már kis mennyiség is mérgezést okozhat. A kutya szervezete ugyanis sokkal lassabban képes lebontani ezt az alkaloidot, mint az emberi szervezet.
A kutyák csokoládémérgezési tünetei általában egy nap elteltével, de nem ritkán már néhány órával a fogyasztás után jelentkeznek. Leggyakoribb tünetek a hányás, hasmenés, a has nyomásérzékenysége, szomjúság, izgatottság, szapora szívverés, nyálzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!