8 hetes cicának lehet enni adni csirkeszívet? Ha igen, akkor naponta mennyit?
lehet adni,csak beépül a macskába és ( a szíve szép lassan átfog változni,, és csirke szív fog benne dobogni)
nem vicc!!!
olvasd el
Czeizel Endre genetika című könyvét...
Köszönöm szépen, hogy próbáltok segíteni.
Szeretném elmondani én is azt, hogy milyen ismereteim vannak a macskákkal kapcsolatban.
A macskák ragadozó, húsevő állatok. Nem csak egyszerűen ragadozók, hanem nagyon ügyes ragadozók.
Állítólag 10000 évvel ezelőtt kezdett a macska az ember társaságában élni, ezt a számot leellenőrizni nem tudom, de az számomra tény, hogy a macska ragadozó állat.
Évezredek óta ragadozó. Konzervet maximum azóta fogyaszt számos egyed, amióta macskáknak szánt konzerv eledel létezik a Föld bolygón, ez az időszak pedig csak néhány évtizedet ölel fel. Feltételezem, hogy ezekben egyetértetek velem.
(Amennyiben valaki nem értene egyet, az még nem változtatja meg a fent leírt egyik tényt sem.)
A hagyományos szó jelentése: „Régóta általánosan ismert, használt.”
Ez alapján szerintem nyugodtam ki lehet jelenteni, hogy a macska hagyományos tápláléka az a zsákmány, amelyet elkap, ez pedig a környezetétől függ, de Magyarországon vélhetően leggyakrabban egeret ejt zsákmányul.
A macska hagyományosan - véleményem szerint - egy olyan állat, amely nagyon igényli a szabadságot. A kertes házaknál élő macskák közül rengeteg állat jár vadászni, sőt, falun sokan azért tartanak macskát, hogy az egerésszen, nem pedig házi kedvencnek. Ez is hagyományos. Sok helyen a macska nem mehet be a házba, hanem a többi állattal alszik, vagy ott, ahol magának talál helyet.
Vannak, akik lakásban tartják a macskát, de attól az még nem hagyományos és pláne nem természetes, de megoldható. A konzerv eledellel való táplálás sem lesz attól hagyományos, hogy újabban, a fogyasztói társadalomban kialakult az - a nem feltétlenül helyes - szokás, hogy sokan azzal etetik kedvenceiket (is).
A macska hagyományos tápláléka a zsákmánya, amely például a nála kisebb bogarakból, rágcsálókból, madarakból, halakból áll.
A wikipédiás szócikk „Vadászat és étrend” fejezete szerint „a házi macska körülbelül ezerféle fajra vadászhat”.
Tehát nem csak én gondolom azt, hogy a macska hagyományosan ragadozó.
A nálunk tanyázó macska a kölykeinek már egy hete elkezdte hozni napi rendszerességgel az egereket. A kicsik még szopnak is, de már elkezdték az átállást a húsfogyasztásra. Most kb. 8 hetesek a kiscicák, az egeret gond nélkül elrágcsálják és kb. 7 hetesek voltak, amikor az anyjuk hozott nekik először egeret.
Nem mindegyik konzerv eledel jó a macskáknak, a húsok viszont igen. Kivéve a sertéshúst.
Sok konzerv eledel tele van természetellenes anyagokkal, ezek nem használnak a macskáknak. Minél természetesebb táplálékot kap, annál egészségesebb lesz az állat – persze, az ember is.
Biztosan közületek sokan hallottak már a B.A.R.F.-ról. Biologically Appropriate Raw Food = B.A.R.F. „A B.A.R.F.-étrend valójában nyers ételek fogyasztását jelenti. A BARF elnevezés biológiailag megfelelő, nyers élelmet jelent.”
Szerintem jó a BARF étrend. Majd nézzetek utána, hogy mi van sokféle konzervben, csupa olyan dolog, ami egyáltalán nem jó a macskának, mégis jó drágán eladják, a vásárlók pedig megveszik.
Pár napja vettem csirkeszívet, 469.- Ft/kg áron. Szerintem jobb lesz ez, mint a konzerv, de nem tudom, hogy mennyit egyen a kiscica ebből.
Az egyik kedves hozzászóló írta, hogy májat is ad a cicának, azt majd én is akarok adni.
Csirkenyakat vettem 3 db-ot – csak kipróbálásra egyelőre – azt nem adtam még a kicsiknek, csak az anyának ő nagyon örült annak, megette, de a vadászatot aznap sem hagyta ki, többször is elmegy zsákmányért.
Az adagolásról és egyéb részletekről meg fogom kérdezni az állatorvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!