Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macskatáp egészségesebb?

A macskatáp egészségesebb?

Figyelt kérdés
Az állatorvos azt mondta, ne adjak a cicámnak (kb. 4 hónapos) tejet, mert fodatja, párizsit meg kenőmájast azért ne, mert ízfokozó (nitrát) van benne. Mikor már eljöttem kezdtem el gondolkodni, hogy a macskatápban minden egészséges? Nem lenne benne ízfokozó?
2009. okt. 31. 17:14
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Ha jó minösségűt adsz neki(royal canin,hill's stb.) akkor abba nincs izfokozó de ha rossz minösségűt(whiskas,kitekat stb.) azokban van izfokózó és rossz dolog a macskádnak.
2009. okt. 31. 17:25
 2/7 anonim ***** válasza:
54%

Tejet ne adj neki, mert nem tudja rendesen megmészteni. Hasmenése lesz, meg még ki tudja mi amit te nem látsz mert belül történik. Párizsit, kenőmájast még én sem ennék meg, hacsak nem valami jobb minőségű. Nézd meg miből csinálják. Lehet hogy van benne ízfokozó is. Na de ha választani kéne akkor már inlább a kenőmájas, párizsi mint a tej...

De a tökéletes egy jó minőségű táp. A rossz tápokban van ízfokoó amitől jól rászoknak az állatok (ilyen teszós, whiskas, kitekat meg ilyenek) Igaz hogy egy jó táp drágább, de kevesebbet kell belőle adni és egészségesebb lesz a macskád, és amúgy is egy macska olyan kicsi eleszeget pár kg tápot jó sokáig. De ha ezt nem akkor is inkább valami májat, vagy jobb husit adj neki. És adj neki vizet, esetleg húslevest, de ne tejet, mert a szomját mással is tudja oltani, és attól nem lesz hasmenése.

2009. okt. 31. 17:28
 3/7 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem majdnem mind1 mit adsz neki. Nekem ez a 3. cicum és eddig mindegyik kapott májkrémet,párizsit,tejet.A tejtől meg főleg nem f*sik. Rendesen macskakját is kaptak és gyönyörű felnőtt cicusok lettek. A mostani mégcsak 3 hónapos (3 hetes kora óta nevelem mindenfélével) és ugyanolyan az étvágya,széklete mint bármely macskának :)
2009. okt. 31. 17:30
 4/7 anonim ***** válasza:
26%

Van amelyik fosik a tejtől van amelyik nem. Lehet, hogy te észre sem veszed, mert mondjuk kijár, nem úgy fosik tőle, hogy az egész házat azonnal.

Elméletileg ezek a prémium macska tápok fú de jók, meg fú de egészségesek, de persze, mindenki ezt mondja a saját termékéről. Mindenesetre, az átlagos kitekat, friskies, whiskas stb. kajáknál jobbak. Ha mégsem engedheted meg magadnak, vegyél mondjuk cat chow szárazat neki, több ízben lehet kapni, csak kb. kétszáz forinttal több, mint a whiskas, és bár nem prémium, de a whiskasnál mégis értékesebb, több hasznos dolog van benne, és kevesebb felesleges színezék meg ilyesmi.

Különben meg nem feltétlen igaz, hogy a prémiumból kevesebbet fog enni a macskád, én átváltottam arra, nem eszik kevesebbet, eleve vagy kétszer annyit eszik, mint a csomagoláson a táblázatban feltüntetett mennyiség és nem kövér, csak normális, és nem is férges, egyszerűen nem szentírás, ami a csomagoláson van.

2009. okt. 31. 18:48
 5/7 anonim ***** válasza:
57%
Tényleg nem szentírás ami a csomagoláson van, én pont ezért főzök inkább házilag. De tény ami tény, a kenőmájasnál és a whiskasnál sokkal többet érnek a minőségi tápok! És érdemesebb is rájuk kiadni a pénzt.
2009. okt. 31. 22:30
 6/7 anonim ***** válasza:
50%

előttem leírtak mindent csak hozzátennék.

A ksimacska fosik a tejtől és a nagy is. van a kettő között egy kis idő amikor nem lesz tőle baja.

Tehát én vizezve adom neki soha semmi baja nincs tőle.

Az izfokozó nemjó de ha kap se lesz tőle semi baja,te is eszed minden nap.

Ha módodban áll etesd prémiumkategóriás ételekkel, de macskák milliói élnek házikoszton és akár 15 évig is elélnek betegségek nélkül.

2009. nov. 1. 15:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Az tény, hogy a prémium tápok (royal canin, Hills) a legjobbak, ezek teljes értékű eledelek, nincs bennünk semmi ízfokozó, mint pl. a whiskasban. Én is prémium tápot adok a cicáimnak, de azért kényeztetem őket minden finomsággal: nyers hússal, májjal, sajttal, kenőmájassal, vajjal, párizsivel stb...
2009. nov. 1. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!