Miért ilyenek a mai gyerekek?
Van egy 2 éves Perzsa cicám. A napokban eljöttek a rokonok és az ő gyerekeik. Egy másodikos és egy hetedikes. Ebédelünk ,egyszer csak hallom ,hogy nyávog a cica.Odamegyek hát a kissebik gyerek húzza a farkát meg rugdossa a cicát. Mondom:Ne bántsd ez fáj neki!!Erre ő:
-Ez??Meg kottyan a kis dögnek???
Alig láttam a pipától.
Egy kicsivel később meg a nagyobb gyereket kaptam rajta ,hogy dobálja a cicát. Mondom:Ne dobáld!!!
Erre ő:Miért??
Én:Miért??Neked jól esne ha dobálnának???
Ő:Haggyálmár!!
Na meg egyszer sétáltam a városban a cicámmal. Leültünk fagyizni egy padra a cicám pedig a járdán feküdt. A pórázt persze fogtam. És ekkor egy iskolás csoport hatodikosok lehettek ,elkezdték dobálni kővel a macsekot.És eközben nálam volt a póráz!!!
Rájukszóltam:Hé!!Ne dobáljátok szegényt!
Ők:Te k*ssolsz!!
Hát az eszem megállt. És akkor jött egy járókelő és ő is rászólt a gyerekekre. Erre már elmentek.
Hogy lehet ez???Ilyen kegyetlenséget!!!Mégis ,hogy van merszük bántani más állatát!!A szemem láttára történt!!És még ők szólnak be nekem.
Tényleg ne hagyd, hogy így viselkedjenek, a ha rokon főleg pofán verheted amúgy. Én a múltkor vigyáztam pár gyerekre, akiknek jelen volt az egyik osztálytársuk és mikor megtudta, hogy van macskám megkérdezte, hogy én is felszoktam-e gyújtani... Nem, de mondom neked se kéne.
Miért, szerinte vicces... Hát mondom, ha felgyújtanálak téged az is vicces lenne neked? Nem... Akkor?
Nem nagyon volt vita és szülő se jött lebaszni - bár le is fejeltem volna, ne engem akarjon nevelni, hanem a gyerekét. Felháborító és undorító, a gyerekek részéről is, de a fő felelősség tényleg a szülőé. Nekem elmondták, hogy kell bánni egy állattal, de ha nem, akkor se rugdostam volna. Amúgy gyávaság, gyerek is azért csinálja. Valakin ki kell élni az agressziót és a kisebb állat nem üt vissza. Nagyobbal meg nem kezd. - De alapvetően a szülő a hibás.
Igen ,persze nem minden gyerek ilyen... Ugyehogy nem semmi??
Hogy van képe egy 15-16 évesnek beszólni egy 62 évesnek?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!