Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért lehet ez? (többi lent)

Miért lehet ez? (többi lent)

Figyelt kérdés
Mostanában a macskám, folyamatosan bevizel a lakásba. Van neki minden nap tiszta alma, használja is, de azt veszem észre, hogy vagy a wc mellé vagy a fürdőszobába vizel. Egyszerűen nem értem, hogy miért, hiszen eddig ezzel nem volt probléma, használta az almot azonnal ahogy hazahoztam, pedig előtte kinti cica volt. Most fogok kertes házba költözni, és nem merem így majd ott is beengedni a lakásba. Valakinek van valami ötlete hogy lehetne erről leszoktatni?
2013. aug. 18. 21:20
 1/7 anonim válasza:
Le kell szídni, adni egy kis pofont a fejére, aztán megmutatni neki a művét és odadobni a cicát az alomba. Tudom, hogy durvának hangzik, de sajnos nem lehet máshogy odaszoktatni (az enyém a fürdőkádnlban végezte midig a dolgát :D )
2013. aug. 18. 21:28
 2/7 molly3 ***** válasza:
Le kell szidni! Én inkább azt ajánlom pöcköld meg az orrát és mond neki hogy nem szabad és mutasd meg hogy mit tett de nem mindegyik macska érti hogy miért szidtad le hiába mutatod meg! Az a legjobb ha látod mikor csinálja és utánna rögtön szidd le pöcköld meg az orrát!Ha pedig alomba végez dicsérd meg és akár jutalom falatot is adhatsz neki! :)
2013. aug. 19. 09:01
 3/7 A kérdező kommentje:
Este pont az egyik lavórba vizelt, aztán egyből belenyomtam a fejét, hogy nézze meg mit tett. Már jobb ötletem nem volt, aztán meg vittem az alomhoz. Remélem leesik neki, hogy miért csináltam. Köszönöm a tippeket! :)
2013. aug. 19. 10:52
 4/7 Vicuska87 ***** válasza:

Ha ivaros a cica, akkor jelöl!

Ha nem ivaros, akkor pedig elkellene vinni orvoshoz a nevelés helyett! Ezzel próbál jelezni a gazdinak, hogy valami nincs rendben... Vese, vesekő, húgyúti problémák, gyulladás...

2013. aug. 19. 14:20
 5/7 A kérdező kommentje:
Még nincs ivartalanítva, de elég valószínű, hogy ez lehet a probléma. De még nem érte el a 6 hónapos kort, kb szeptember környékén lesz fél éves.
2013. aug. 19. 19:49
 6/7 Vicuska87 ***** válasza:
Az nem gond, 1-kg-os súlyt elérte, akkor lehet ivartalaníttatni!
2013. aug. 20. 10:00
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Egyébként, most hogy átköltöztem így is sokszor bent van, de most már nem jelentkeznek ezek a problémák. :)
2013. szept. 1. 11:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!