A vadhúsokban kevésbé bízok meg, mint az ellenőrzött körülmények között tartott állatok húsában. Jók róla a tapasztalataid? Egyszer, amikor gyerek voltam, szarvasból főztünk egyszer levest, a kutyánk megőrült az ízétől-szagától.
Én csak csirkére és nyúlra gondoltam. Találtam a közelben egy, csak baromfival foglalkozó hentest (nehogy legyen sertéshús a közelben), de még nyulasat nem találtam. Az áruházakban csak olyan védőgázas csomagolásban levő nyuszit találtam, azt nem biztos, hogy nyersen adnám neki.
Macskát szarvashússal, kiegészítésként. Ezen sokan meglepődnek, volt aki szó szerint fel is háborodott, de igazából olcsóbb, mint az alutasakos eledel, amit egyébként nem nagyon eszik meg, nagyon sok megy a szemétbe.
A vadhúst viszont megeszi, sőt ha a tálkán marad valami a vacsorából (ami ritkán fordul elő), még azt délután is elrágcsálja (16-18 órával később is!!). Az alutasakos eledelt vagy megeszi abban a pillanatban, amikor kapja vagy nyugodtan ki is dobhatom, ami 5 perc múlva még a tálkán van, mert a macsek már nem eszi meg és 1-2 óra múlva már száraz, fonnyadt, ránézni is rossz.
Próbálkoztam még nyers csirkemájjal, mérsékelt sikerrel (a SPAR-ban friss máj van, a LIDL-ben védőgázas - előbbit általában megeszi, utóbbit sosem).
A fő eledele amúgy kétféle Royal Canin száraztáp.
Matek:
Például a Royal Canin Instinctive tasakos 300 Ft/85g.
Ez már önmagában 3500 Ft/kg, de kb. csak 1/3-át eszi meg, tehát végül is 28g kajért fizetek 300 Ft-ot, ez horribilis 10600 ft/kg-ra jön ki.
Ugyanezen gondolatmenet alapján valami csuda gazdaságos 100 Ft/tasak eledelre is 3500 forint/kg ár jön ki.
Ehhez képest a szarvas vagy őz pörkölthús nagyjából 2400-2500 ft/kg a METRO-ban**, ráadásul abból én is eszek.
**(TESCO-ban valamivel, SPAR-ban sokkal drágább)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!