A 3 éves, nőstény macskám lassan 2 éve nem az alomba végzi a folyékony ügyeit, hanem az előszoba különböző részein (még jó, hogy ott járólap van), mi a teendő? Elegem lett.
Mondjuk ne haragudj, de ha 2 év alatt csak most jutott eszedbe kezdeni a dologgal valamit, akkor meg is érdemled!
Ivartalanítva van egyébként?
A macskák, ha van választási lehetőségük, inkább a természetes anyagú almokat szeretik, pl. bentonit és fa.
Lehet, hogy a fedett tálca nem jó neki. Lehet, hogy kényes arra, ha már használt az alom.
Lehet, hogy nincs jó helyen az alomtálca. Keress neki olyan helyet, ahol te sem éreznéd magad stresszelve, ha ott kéne végezned a dolgodat.
Lehet, hogy tényleg egészségügyi problémái vannak a macskádnak. Sőt. Ha ilyen probléma merül fel, a doki a legeslegelső, és ha kiderül, hogy a cica egészséges, akkor kell gondolkodni, hogy mi lehet a baja.
Miért pont az előszobába? Mert ott nyílik az ajtó kifelé? Vagy mert ritkán használjátok?
14:28 Talán igazad van, eleinte úgy voltam vele, hogy "hátha le szokik egyszer".
14:32 Ettől félek, hogyha leveszem a fedelét az alomtálcának, akkor máshol végezné az összes dolgát. Vagy ettől nem kell félni? Régen, amikor nagyon kicsi volt, fedetlen volt neki, és mindig mikor kaparta a kakiját, akkor szétkente azt az alommal együtt, és széthordta a lakásban.
A macska amúgy igen, ivartalanított.(Panelban lakom, ezáltal nem tudom a kertbe "kizárni". Természetesen nem is akarnám)
15:05 Igen, gondolkoztam, hogy beteszem az almot a fürdőbe, de ugyanattól rettegek, mint az alomcserénél, hogy máshol végezni az egyéb, kínosabb dolgait.
Mindenesetre mindenkinek köszönöm a válaszait! Aki tud még tanácsot, nyugodtan írjon, hálás lennék!
Csak azt nem értem, akkor mért hugyozik néha az alomba, hogy ha ilyen problémái vannak :S. Mindegy, holnap megkérem a szüleimet, hogy hívják fel az állatorvost.
Egyébként mindenkinek ment a plusz, köszi! Még mindig várok további ötleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!