12 hetes kiscicának van-e valami különösebb igénye a tartásában?
whiskas-t ne adj a cicának, mert szinte semmi hús nincs benne. Viszont (meglepő de) a tesco-ban lehet kapni konzervet, mely 45% húst tartalmaz. Igaz, elvileg felnőtt cicatáp, de ha mellé veszel junior száraz tápot, semmi baja nem lesz ha vegyíted.
Tejet kipróbálhatod, ha nem megy tőle a hasa, akkor adhatod neki. Az enyém az első 2 hétben nem itta meg, most már igen (4. hónapos).
Naponta 4x etesd meg, még fél éves koráig mindenképp kell 3x-4x.
Egyébként nyugodtan egyedül hagyhatod. Mi első perctől kezdve egyedül hagytuk, mert van egy kutyánk és csak le kell vinni sétálni. A cicánk eddig még soha semmit nem szedett szét meg ilyesmi. :)
A cicám ahhoz volt hozzászokva, hogy állandóan van előtte száraztáp. De én a száraztápot nagyon egészségtelennek tartom, főleg nyáron.
14-15 hetes korában szinte magától átállt arra, hogy reggel és este kap enni. Szárazat csak reggelre és abból annyit, amennyit javasolnak, ha mást is adsz mellé. Most 21 hetes, 50-60 g, ezt megeszi délelőttig, aztán este nedves tápból kap 100 g-ot. Ebből több kell neki, mert nagy a nedvességtartalma. Sőt, most mintha többet is igényelne vacsira. (Az én cicám sokat eszik, mert nagyon nagy.)
Nekem azért fontos a reggeli és esti etetés, mert akkor adhatok neki nedveset, az nem állhat egész nap előtte! A száraztáppal ezzel szemben lehet játszani. el lehet dugni ide-oda, el lehet dobni neki stb. viszont figyelembe kell venni, hogy a cica nem iszik eleget. Ilyenkor szóba jöhet a cicatej és ha fűszerek nélkül főzöl a cicának valami húst, akkor a húslé.
A kismacskák arányában véve többet esznek, mint a felnőttek.
Kriszti515:
Nézz utána egy kicsit, mert egyáltalán nem mindegyik cicakajak tartalmaz ennyire kevés húst...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!