Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Milyen gyógyszert ajánlotok?...

Petra666 kérdése:

Milyen gyógyszert ajánlotok? Hogy ismerjem fel a fülatkát biztosan? (állatorvosi kezelés nélkül)

Figyelt kérdés

3 hónapos a kiscicám. Hamarosan megyünk nyaralni, ezért megkérdeztem a szomszédom (akinek szintén van cicája) hogy nem vigyázna-e rá addig. Azt mondta, hogy csak akkor ha ki irtatom belőle a fülatkát, hogy nehogy az ő macskája is (megint) elkapja. (Az én cicám kijár a házból, és "jó" szokása, hogy bejár a szomszédokhoz. Így vehette észre...)

De ha már a fülatkát ki irtatom belőle, akkor bolha, és féreg elleni gyógyszert is vennék neki. ( Még csak gyerek vagyok és úgy kaptam a cicát, hogy én gondoskodjak róla. Nem akarom a zsebpénzemet méregdrága kezelésekre költeni!)

2013. aug. 1. 12:01
 1/6 anonim ***** válasza:
A kezelés nem mindig méregdrága! A féreghajtó tabi a kutyáknak 100-110 Ft/db. Nem tudom, hogy az jó-e cicáknak is, de ha nekik más kell, biztosan az sem drágább. Ez nem játék! Sok betegséget az ember is – te is – elkaphatsz a cicától. Mindenképp vidd el orvoshoz, hallgasd meg mit ajánl és mennyiért. Ha te nem is tudod kifizetni, a szüleid biztosan megteszik, hiszen itt nem csak a macsek, hanem a környezetében élő emberek egészségéről is szó van. (Az egyszerű kérdésekre a mi orvosunk telefonon is szokott válaszolni, nem kér érte egy fillért sem.) Nem is biztos, hogy atkáról van szó, lehet, hogy más áll mögötte. Atka esetén cseppents bele kicsi!!! Olajat – pl. olíva -, és töröld ki vattával. Ha a füle érzékeny, gyulladtnak tűnik, mindenképp orvos kell, nincs mese.
2013. aug. 1. 12:41
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Én egészségesnek látom a cicát. A tüneteket sem vettem észre, csak azt, hogy a füle belsejében (jól a tövébe) kis fekete pöttyök vannak. Igazából a megelőzésére keresek gyógyszereket.
2013. aug. 1. 13:15
 3/6 emir72 ***** válasza:

Mindenképpen vidd el dokihoz. Ha fülatkája van, az a leghatékonyabb megoldás, ha kimossák a fülét.

A dokitól kérjél olyan "spot on"-t (cica tarkójára csöppenthető szer), ami féreghajtó, bolhaírtó, és fülatka mentestő is - ezt viszont ráérsz egy héttel a kezelés után rácsöpögtetni a maccsra, annál tovább tart a hatása.

Ez az egész, a mi dokinknál kb. 3000 Ft.

2013. aug. 2. 10:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2013. aug. 2. 10:32
 5/6 anonim ***** válasza:

az enyém is fülatkás volt, doki nélkül nem megy. neki már nagyon elfajult, 7 hétig heti 1 alkalommal mentünk tisztítani és mindennap kellett otthon dokitól kapott cseppel csepegtetni és a szélét törölni.

úgy néz ki mintha sár lenne a fülében, időnként kicsi lejjebb megy de utána felláéngol újra.

ha meg a zsebpénzedet sajnálod az állatod kezelésére költeni, akkor inkább vegyél egy szobanövényt.

2013. aug. 16. 23:34
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem sajnálom, csak ha lehetne kerülném. De ha muszály akkor természetes, hogy megcsinálom!
2014. ápr. 12. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!