Milyen gyógyszert ajánlotok? Hogy ismerjem fel a fülatkát biztosan? (állatorvosi kezelés nélkül)
3 hónapos a kiscicám. Hamarosan megyünk nyaralni, ezért megkérdeztem a szomszédom (akinek szintén van cicája) hogy nem vigyázna-e rá addig. Azt mondta, hogy csak akkor ha ki irtatom belőle a fülatkát, hogy nehogy az ő macskája is (megint) elkapja. (Az én cicám kijár a házból, és "jó" szokása, hogy bejár a szomszédokhoz. Így vehette észre...)
De ha már a fülatkát ki irtatom belőle, akkor bolha, és féreg elleni gyógyszert is vennék neki. ( Még csak gyerek vagyok és úgy kaptam a cicát, hogy én gondoskodjak róla. Nem akarom a zsebpénzemet méregdrága kezelésekre költeni!)
Mindenképpen vidd el dokihoz. Ha fülatkája van, az a leghatékonyabb megoldás, ha kimossák a fülét.
A dokitól kérjél olyan "spot on"-t (cica tarkójára csöppenthető szer), ami féreghajtó, bolhaírtó, és fülatka mentestő is - ezt viszont ráérsz egy héttel a kezelés után rácsöpögtetni a maccsra, annál tovább tart a hatása.
Ez az egész, a mi dokinknál kb. 3000 Ft.
az enyém is fülatkás volt, doki nélkül nem megy. neki már nagyon elfajult, 7 hétig heti 1 alkalommal mentünk tisztítani és mindennap kellett otthon dokitól kapott cseppel csepegtetni és a szélét törölni.
úgy néz ki mintha sár lenne a fülében, időnként kicsi lejjebb megy de utána felláéngol újra.
ha meg a zsebpénzedet sajnálod az állatod kezelésére költeni, akkor inkább vegyél egy szobanövényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!