Sziámi macskát szeretnék, de csak az udvaron lehet. Szbad ott tartani? Néha azért bemenet zárt helységbe.
Nyilvánvalóan nem fajtatiszta sziámi macskát akar, mert közel százezres macskát senki nem tart kertben, tehát semmi szükség leírni a sziámik jellemrajzát.
Én első körben arra figyelmeztetnélek, hogy sziámi kinézetű, papír nélküli macskát ne vegyél, bármit is hazudik neked az eladó. Ha mégis, magadra vess, ha a fél fizetés orvosra megy majd el.
Egyébként bármilyen macskát lehet kinn tartani, de legalább télre szükségük van a lakás melegére, arra viszont számíts, hogy az élettartamuk átlagosan sokkal rövidebb, mint a benti macskáké, a baleseteknek, kutyatámadásoknak, verekedéseknek, a párzás közben terjedő betegségeknek köszönhetően.
Ismerősömnek sziámi cicája van, ki szokta vinni a lakásból de elég kényes egy fajta.
Készülj fel arra,hogy ivartalanítani kell az orvosok szerint. Kényes az etetése is, mert elvileg rendszeresebben szoktak hányni. No meg ott a viselkedése is, hogy nem épp egy bújós és játékos cica. Inkább morognak meg fújnak és karmolnak, jobban elvannak maguknak.
Amennyit én tudok róluk, nem ajánlanám kertes házba mert ahhoz túl kényes fajta szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!