A macskámat meg csípte egy darázs a szeménél. Túl fogja élni?
Hu, hat jo kerdes, ilyet meg nem csinaltam. Vizben oldodik? Ha igen, akkor mondjuk a felet, vagy a negyedet oldd fel egy deci vizben, es abbol itasd, vagy ha van injekciostud fecskendezz a szajaba. (persze ne az egeszet) Ha oldhatatlan, akkor a tabletta negyedet nyelesd le vele.
Nagyon drukkolok, hogy meggyogyuljon, remelem ir valaki, aki nalam jobban jartas a temaban, es sikerul beadnod neki. Mindenkepp uzenj, hogy mi ujsag!
Méh- és darázscsípés
A rovarcsípés az arra érzékeny állatokban súlyos túlérzékenységi reakciót válthat ki, melynek legfőbb tünetei a bőrduzzanat, görcs, levertség, felületes vagy fuldokló légzés, és végül eszméletvesztés valamint shock kialakulása.
Teendők:
Ha a fullánk látható, távolítsa el.
Ha darázscsípés történt, a csípés helyét mossa le ecettel
Ha méhcsípés történt, szódabikarbónával öblítse le a csípés helyét
Ha a jószágot a nyakon vagy a szájon érte a csípés, az megduzzadhat és légzési nehézségeket
okozhat. Ilyenkor sürgősen állatorvosi segítséget kell igénybe venni
Jobban van? Egyébként nincs ok aggódni, ha csak nem allergiás. De akkor már sokkal rosszabbul lenne szerintem.
Az én cicámat is megcsípte egy méhecske a szája mellett. Kiszedtük a fullánkot, én is tejet adtam neki (ivott) és utána végig aludta a napot. Azért biztos fájt neki. Remélem nincs már semmi baj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!