Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Beteg a cicám! Szerintetek...

Beteg a cicám! Szerintetek mennyire súlyos? Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy másfél éves cicám. Az utóbbi fél évben nagyon lesoványodott.(Volt féregtelenítve, oltva) Kb azóta, amióta ivarérett. Nem tudom mennyire fontos információ, az hogy csak egy heréje van, de az hatalmas (kb cseresznye méretű). Az elmúlt két napban azt tapasztaltuk, hogy begyulladt a szeme. Állandóan dörzsöli a mancsával. Illetve nem eszik, vagy csak nagyon keveset. Mozgás-koordinációs zavarai is vannak. Dülöngél egyfolytában. Korábban is megfigyelhető volt nála, hogy mindennek neki ment, és beverte a fejét.

Lehet bármi köze a betegséghez annak, hogy malactápot eszik?

Ha valaki felismeri a tüneteket, kérem jelezzen!

Előre is köszönöm.

2013. júl. 27. 11:32
 1/8 anonim ***** válasza:

vidd el azonnyl orvoshoz ne várj vele, itt ha volt is ilyen tünete valakinek nem biztos, hogy az volt a baja mint a tiédnek.

még ma vidd orvoshoz ha nem szeretnéd, hogy napokon belül elpusztuljon

2013. júl. 27. 11:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy kullancs van/volt benne? Nem biztos hogy ez de van ez a Lyme kór ha felismered a tüneteket mindenkép orvos: Fájó, merev izmok izületek, láz, étvágytalanság, hirtelen ájulás. Amugy ilyenkor a cicus olyan mintha zombi lenne. De lehetmás oka van szerintem az lesz a legjobb ha elviszed a cicuskát orvoshoz, mert így csak szemved!
2013. júl. 27. 11:43
 3/8 gömbicica ***** válasza:

nekem sok cicám volt mindig is, de amint valami komolyabb tünetet láttam rajtuk, irány a doki.

ez a kordinációs zavar nem hangzik jól.

esetleg a fülével nincs valami baj? mert ott az egyensulylszervünk, gondolom nekik is.

malactápot biztos nem adnák macskának.

a macska ragadozó állat. husit, vagy husis macskatáp, macskakonzerv, vagy ételmaradék csontokkal, husival. csirkefarhát, csirkenyak......

vizet iszik???? mert az is fontos lenne neki, még ha nem eszik akkor is.

DOKI!!!!!

szerintem mindenképpen ha szereted az cicádat!!!!

2013. júl. 27. 11:43
 4/8 A kérdező kommentje:
Kullancs eddig sosem volt benne. átnéztem, és most sincs. A malactápot pedig elzárva tartjuk tőle, de egyszerűen nem bír magával és beszökik. Igen, iszik rendesen. És egéren meg sült disznótöpin kívül más húst nem eszik. Salátát, uborkát, krumplit, szamócát, almát, barackot, paradicsomot annál inkább. Ez normális?
2013. júl. 27. 12:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy mondjuk a malactáptól gyulladt volna be a szeme. El kellene vinned orvoshoz sürgősen. Mivel több olyan tünete is van, ami igencsak aggodalomra adhat okot. Itt senki nem fog tudni segíteni neked, azon kívül hogy "Talán ez lehet a baj, talán az... stb..." Ha szereted a macsekot, legalább megnézeted a dokival.
2013. júl. 27. 12:25
 6/8 anonim válasza:
Malactápot?! A cicáknak sok vitaminra van szükségük de a malactáp nem tartalmazza a neki szükséges vitaminokat ezért lehet baja.
2013. júl. 28. 06:48
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segítséget. Minden rendben, azt hiszem csak kicsit túlspiráztam a dolgot. Az egyensúlyzavar vele született (betegség), a szemgyulladást pedig a cicasampon okozta, ami egy pár napja belekerült a szemébe fürdetéskor. Johny köszöni szépen él és virul. És állítólag a zöldségevés miatt sem kell aggódnom.
2013. júl. 29. 11:49
 8/8 anonim ***** válasza:
különleges egy cirmancsot fogtál ki magadnak, az biztos :D örülök, hogy nem kellett térden állva könyörögni, hogy vidd orvoshoz :)
2013. aug. 2. 03:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!