Hogyan szoktassam kintről bentre a cicámat?
Hát az ivartalanításra annyit,hogy lehet neki venni fogamzásgátlót,300 ft körül van 1 dobozzal és megvan h milyen időközönként kell neki adni negyed szemet,és akk nem jön rá a "kandúrozás". :)
A beszoktatást pedig úgy oldd meg,hogy vigyél be neki almot,és mutasd meg neki(nem feltétlenül kezdi el rögtön azt használni,legyél vele türelmes.Ha máshol kezdi el végezni a dolgát egy picit legyints a fejére és tedd az alomba,hamar megfogja tanulni),arra figyelj,hogy mindig legyen neki tiszta alom mert az agyonhasználtba ár nem mennek bele(az enyém konkrétan max 2x hajlandó használni 1 almot).Legyen neki mindig friss kaja és friss víz.Vegyél neki 1 cicahámot és vidd ki minden nap.
Meg hát sok minden függ attól,hogy mennyi idős a cica.
Az enyém nagyon picike volt,kb fél éves koráig nem mehetett ki,utána kivittem,de figyeltem rá h ne magától menjen ki,hanem én vittem ki és én hoztam be,ezt annyira megszokta,h most már csak akkor megy ki ha kint vagyok és ha bejövök bejön ő is. :) (1 éves és 3 hónapos jelenleg ^^)
Ha bármi kérdésed van,írj nyugodtan. :)
Az ivartalanítás hozzátartozik a felelős állattartáshoz, így amilyen hamar csak lehet, műttessétek meg őket. Ti tudjátok, mennyit ér nektek a macskáitok élete.
Beszoktatni nem nehéz, de türelem kell hozzá, mert a macska nyávogni fog, hogy kimehessen. Semmiképp nem szabad kiengedni és meg fogja szokni, hogy mostantól bent van a helye. Segíthettek neki azzal, hogy játékokat kap, legyen az akár csak egy wc papír guriga vagy egy papírgalacsin, bármi. Vegyetek neki kaparófát is, a macskaalmot pedig csak meg kell nekik mutatni és maguktól rámennek majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!