A macskáim egyben lenyelik a száraztápot. Hogy szoktassam le őket róla?
Nekem a kutyám csinálta a kutyakajával, mert nagyon szerette, és habzsolta, még ha nem is volt éhes...
Macskánál is van ez a habzsolás?
No én azt csináltam, hogy egyszerre csak keveset adtam neki. Mellé pedig sok vizet külön.
Amikor rájött, hogy nem kap többet, akkor lassabban ette, és rágcsálta is már néha.
Kiakartam próbálni azt is, hogy sodrófával összetöröm kisebb darabokra, de végül ezzel nem vacakoltam. Esetleg te kipróbálhtaod a macsekoknál.
Ja és írod, hogy macskáid...!
Hány macskád van? Együtt esznek egyszerre? Még az is lehet, hogy egymás elől féltik a kaját, és azért sietnek, nehogy a másik egye meg, így nem tökölnek a rágcsálással... Etesd egymástól elkülönítve őket, hátha az segít.
Én kicsit furfangosan csináltam mikor az én macsekjaim voltak ilyenek! A puha macska szalámiba bele szúrkáltam a tápszemeket! Akkor rendesen megrágta! Végül egyre többet tettem neki a szalámiba és sikerült rászoktatnom hogy megrágja!
Ui.: Viszont ha tápot teszek neki mindig adnom kell mellé egy darab szalámit! ;)
Kapnak enni rendesen, egymástól külön. A száraztáp csak nassolás gyanánt van, ezért nem is sietik el. Még ha egyáltalán nem éhesek, akkor is kivesznek egy-egy szemet, de lenyelik egészben. :-)
Köszönöm szépen a válaszaitokat! A macskaszalámis trükköt kipróbálom. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!