Lehetséges Magyarországon szervált tartani? Pénz nem lenne akadály, nekem sokat megérne egy ilyen nagytestű macsek.
Érdekes, amikor pár éve döglött szervált találtak Zalában, akkor tele volt a média vele hogy engedélyköteles veszélyes állat.
Viszont ha nem veszélyes, akkor semmiféle engedély nem kell a tartásához. CITES köteles, de az nem engedély, hanem igazolás, hogy tenyésztett állat és nem vadon fogták be, meg regisztrálni kell hogy ilyen állatot tartasz.
Ami necces, az az állatimport az országba, amihez tényleg kell egy halom engedély, ami kb. csak díszállatos nagykereknek van meg. Keresned kéne valakit, aki ezzel foglalkozik és megvan hozzá a háttere.
szerintem ez hülyeség, a szervál egy nem háziasított vadállat, nem lesz belőle kezesbárány. inkább vegyél egy F1-es savannah macskát, sokkal egyszerűbb beszerezni, még németországban is van tenyészet, pedig nem egy gyakori faj.
nem tudom, hogy mennyire van bármi közöd hozzá, hogy ez pénzben mennyit jelent, de egy ilyen kis kölyökért milliókat kérnek el. +szállítás, tartás stb. nem kis biznisz, drágább mintha gyereked lenne :D
gyönyörűek mindenesetre:
nem terveztem arrogánsra, sajnálom, ha így jött át :)
a legtöbb embernek halvány lila fingja nincs, mennyibe kerül egy fajtatiszta kölyökmacska, és csak pislognak, mikor mondom nekik, hogy vmi átlagos fajtáért elkérnek akár 150et is.
én is szivesen sétáltatnék tigrist pl a rakparton, de nem tudnék nyugodtan élni azzal a tudattal, hogy egy vadállatot így tartok, de ez már a te bajod, neked kell elszámnolni a lelkiismereteddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!