Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Meg fogják szokni a kiscicát?

Meg fogják szokni a kiscicát?

Figyelt kérdés

Tegnap láttam az állomáson egy kismacskát, de mivel épp suliba mentem, csak enni adtam neki. Ma, ahogy jöttem haza, a sínek között rohangált, az emberek meg majdnem letaposták, szóval úgy döntöttem, elviszem a mamámékhoz, mert hozzám nem tudom még egyelőre. Na most ott van 2 nagy macska, és 2 kicsi. Az egyik nagy szóba se áll vele, a másik meg fúj rá, pedig próbáltam őket összeszoktatni. Úgy csináltam, h az új kicsit (Panini lett a neve xD) az ölembe vettem, elaltattam, de úgy, h még dorombolt. Utána hívtam az öreget is az ölembe (nincs neve, én csak Bözskének hívom) akkor is fújt rá, de úgy odabújt Paninihez, h elfordult. Aztán mikor szembetalálkozott a pofikájával, megint fújt... amikor letettem őket, akkor enni akart Panini, de Bözske elkergette, így meg kellett etetnem külön. Nem fognak összeszokni? De bakker mégse hagyhattam ott a sínek között... :S

kicsit hosszú is lett, bocsi :$

2009. okt. 20. 21:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Az én macskáimmal is igy volt csak a nagy macska menekült a kicsitől de idővel megszokták egymást és most már egyfolytában együtt vannak
2009. okt. 20. 21:19
 2/11 anonim ***** válasza:
Bántani nem fogják, legfeljebb nem lesznek puszipajtások. Nekünk két év alatt nem szerették meg egymást a macskák, de megszokták, hogy ez a helyzet. Néha összekapnak de semmi komoly. Máshol meg utána egymáson alszanak. De az eddigi tapasztalatom az, hogy a felnőtt macska nem bántja a kicsit. Az orrára csap, fúj, inkább még elszalad előle, de nem komolyan nem bántja, bármennyire is nem tetszik neki a dolog.
2009. okt. 20. 21:25
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Lehet féltékeny a nagy macska,azért fúj Paninire!:D Bár nekem csak kutyám volt eddig ott tapasztaltam,hogy féltékenyek olykor egymásra,lehet a macskáknál is van ilyen?
2009. okt. 20. 21:32
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Össze fognak szokni, egész biztos. Nálunk három generáció melegedett össze, a legnagyobb barátságban élnek. Ha van elég ennivalójuk, és szexuális konfliktusok nincsenek, akkor nem lesz gond.

Panininek jó egészséget kívánok, Te pedig jelesre vizsgáztál emberségből!

2009. okt. 20. 21:39
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Rendes tőled, hogy befogadtad a kiscicát. Az összeszoktatás általában nem megy zökkenőmentesen, az esetek többségében egy darabig megy a fújás, pofozkodás, de ez általában csak átmeneti. Idővel a régi cica is megbarátkozik a helyzettel, csak légy türelmes és egy darabig figyelj oda rájuk, ha együtt vannak és ne hanyagold el a régi cicát sem.
2009. okt. 20. 21:42
 6/11 anonim ***** válasza:

Aranyos vagy, kevés ember ilyen állatszeretö, rendes töled h. ezt tetted, és hidd el össze fognak szokni, nekem más volt pár cicám, van is, meg menhelyes ismerösöm cicáira is vigyázok, söt béranyáskodunk a menhelyes cicákkal...stb... de higgy nekem, 2 hét és együtt alszanak !!

És örülök hogy ilyen emberek is vannak mint TE !

2009. okt. 20. 21:49
 7/11 anonim ***** válasza:

Nagyon jólelkű ember vagy! Bár mindenki így gondolkozna, nem lenne ennyi kóbór, éhező vagy éppen utak/sínek mellett bomló elütött állat.

A cicák miatt ne aggódj, a nagy most féltékeny egy kicsit, no meg nekik is rendbe kell tenniük a rangsort. Panini hamar meg fogja tanulni (egy-két macskapofon árán), hogy hol a helye és nemsokára a legnagyob egyetérésben fognak egerészni. Hogy megkönnyítsd a picur beilleszkededését, igyekezz a nagy ciával is ugyanannyit foglalkozni, hogy ne érezze kegyvesztettnek magát.

2009. okt. 21. 06:56
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem vot már egy cicám,mikor hoztunk mellé 2 ici-picit is. Én is nagyon megijedtem mert nem csak,hogy fújt,neki is ment.1-2 hét alatt viszont megtanulta,hogy bizony most már ők is a családhoz tartoznak igy napról-napra kedvesebb lett velük. Ma már ott tartunk /sajnos az egyik elpusztult,egy órára mentünk el addig beesett a szekrény mögé és megfulladt/ hogy a 2 cica éjjel-nappal összebuva alszanak még a wc-re is kisérgetik egymást és ha még éhes a pici,képes a nagyobbik az ő ételét odaadni. Elválaszthatatlanok lettek,pedig mindegyik fiu cicus. Ne aggodj idővel megbarátkoznak,bár az tény,hogy pár pofon valóban lesz majd.
2009. okt. 21. 22:09
 9/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! kicsit meghatódtam rajtuk... xD :) sajnos még mindig nem szoktak össze, de előbb-utóbb már csak-csak össze fognak. itt van a kis Paniniről kép [link]
2009. okt. 22. 23:33
 10/11 A kérdező kommentje:
egyébként különösen jól esett amit írtatok, mert itthon egyáltalán nem úgy látták, h ez egy jó tett, meg is lettem szólva h minek hozok én a mamáékhoz állatot... :S mintha nagyon zavarna minket azzal, h ő ott van :S
2009. okt. 22. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!