Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Folyton kikaparja a füle...

Folyton kikaparja a füle alatti sebét a cicám, miért lehet ez?

Figyelt kérdés

Az állatorvos fülgyulladásra gyanakodott, szerinte irritálja, azért vakarja. Semmi baja nem volt a fülének, kapott antibiotikumot, de erre sem javult!

Volt már valakinek hasonló baj a cicájával? Pár nap alatt behegesedik, majd mielőtt begyógyulna a seb, ismét leszedi!

2013. júl. 8. 22:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet hogy atkás a füle, csak ti még nem látjátok. Attól ő még érezheti és ezért vakarja.
2013. júl. 8. 23:14
 2/7 anonim ***** válasza:

szia, hasonlo problémát fedesztem fel a cicámon 1-2hete...

A füle alatt apro pici sebek vannak, és valószinü vakargatja is... én is valami allergiára gyanakszom. gondolkodtam rajta, h esetleg kajától van? ugyanis most vettem neki egy új fajtát... kiváncsi lennék h másoknak mi a tapasztalatuk.. amúgy a macsek egészségesnek tünik..:)

2013. júl. 10. 13:52
 3/7 anonim ***** válasza:

szia

ekezdtem keresgélni az interneten külföldi oldalakon

sajnos nagyon úgytűnik hogy ringworm -ótvar, azaz valami gombás dolog... legalábbis ami az én macskám illeti.. keresek egy állatorvost... neked is ezt tanácsolom... Emberre is veszélyes!!!

az előző hozzászóló voltam.

2013. júl. 10. 14:19
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, ha nem javul 1 héten belül, elviszem másik dokihoz! Most egyelőre jobb, mert nem vakarja és szépen kezd leszáradni a seb és remélem hogy hamarosan a szőr is visszanő! Majd jelentkezz a te macsiddal kapcsolatban is!
2013. júl. 10. 22:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Az én cicámnak ugyanez volt. Rüh. Az orvos rendbehozza. Szuri és kenőcs, amit neked kell kengetni rá. Meggyógyul, de kezelni kell.
2013. júl. 11. 23:03
 6/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat! Tényleg szépen javul. Már nem kell adjam neki az antibio-t (képzeljétek, erőszak és csipesz nélkül megette, csak simán a kaja közé tettem!). Alig vakarja már, így van ideje a sebnek gyógyulni! Tényleg nem tudom mi lehetett a baja, lehet valami fajta-betegség! Brit rövidszőrű, ivartalanított csajszi.A tesója meg fiú, neki soha semmi baj nem volt a bőrével!

Többen írtatok pontszerű sebeket. Lehet félreérthető voltam, de ez egy nagy, összefüggő csupasz-véres terület volt, kb fele akkora mint egy hüvelykujj! De fokozatosan húzódik már össze! :-)

2013. júl. 15. 21:52
 7/7 anonim ***** válasza:
nekem sajnos még mindig nem volt időm oroshoz menni a macskával, canestennel kentem be a két füle alatt párszor és eltüntek a kis sebek, nem is vakarja. Orvos hijján diagnózis nincs, de aszem a canesten segített.
2013. júl. 17. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!