Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nagyon lefogyott a macskám....

Nagyon lefogyott a macskám. Miért?

Figyelt kérdés

A macskám kandur és most a nyáron annyira hogy rendesen látszik a gerince. Pesig eszik rendesen. Lehet attol is hogy volt egy időszak amikor sok kullancs volt benne. De orvoshoz nem tudjuk elvinni anyagi gondok miatt. Meghalhat vagy nem? Tavaly is nagyon lefogyott de nem ennyire.

Kandur 5 éves fél perzsa keverék.

2013. júl. 8. 11:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Egy legyengült macska bizony áldozatául eshet kutyának, autónak, másik kandúrnak...

Hogy mitől lehet, nem tudom, de ez nem egészséges.

2013. júl. 8. 11:49
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem tartom kizártnak, hogy férges, vegyetek neki féreghajtót.
2013. júl. 8. 11:49
 3/11 anonim ***** válasza:
Féregtelenítve volt mostanában? Lehet az a baj.Féreghajtót pár száz forintért lehet venni.
2013. júl. 8. 11:52
 4/11 anonim ***** válasza:
Most tüzelés volt a macskáknál is, gondolom bejárta a környéket lánycicák után kutatva, a kandúrok már csak ilyenek :) Szedj ki belőle minden kullancsot, vegyél neki féreghajtót (kb. 500 és 600 Ft között van), bolhairtót (ha megoldható akkor Frontline Combo, ez kicsit drága, olyan 2700 Ft, ha nem, akkor Neostomosan, ez már olcsóbb, 500 Ft körül van, ezzel fürdetni kell). A külső-belső élősködőktől is lehet sovány. Kajával próbálj neki kedvezni, az alutasakos kaja pl. tápláló, pár hónapja idejött egy kandúr macska, siralmasan nézett ki, de már helyrejött, ezek nálam beváltak
2013. júl. 8. 11:52
 5/11 anonim ***** válasza:
63%
Gondolom nem ivartalanított.Annyit szexel, meg verekszik más macskákkal, hogy kicsinálja magát vele.Azt rögtön gondoltam, hogy dokira nincs pénz.Akkor minek macska meg egyáltalán állat?
2013. júl. 8. 11:53
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az utóbbival értek egyet, de én finomabban fogalmaztam volna.

Néha pár ezer forintból összejön egy kandúr ivartalanítása, ha figyeled az akciókat.

Hihetetlen, hogy az ember mennyi sok kacatra ad ki pénzt, miközben akár egy tízezrest sem tud összespórolni a cica ivartalanítására, miközben a saját kényelmét (persze nem a rezsire gondolok) előbbre tartja a szeretett állat egészségénél és életénél. Ha ez így folytatódik, a gazdi tehetetlenül fogja végignézni, ahogy a cica napokon át súlyos fájdalmak közt haldoklik - az altatás se olcsó, lapáttal agyonütni meg nincs szíve az embernek.

2013. júl. 8. 12:40
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Az a gond hogy 5 évvel ezelőtt jobb helyzetben voltunk... A macskát fürdetni se tudjuk mert karmol pedig mindig is szeretgettük. Nem tudjuk sehova se vinni mert megbolondul ha macskaketrecbe tesszük stb.
2013. júl. 8. 13:29
 8/11 A kérdező kommentje:
Féregtelenítőre gondoltam csak mist nem vagyok otthon... Kiszedem a kullancsokat belőle mindig. Csak orvoshoz nem tudjuk vinni ha lenne rá pénz is mert fél más emberektől. Csak azokat szereti akik adnak neki kaját. Fürdetni nem tudjuk mert rögtön karmol.
2013. júl. 8. 13:32
 9/11 anonim válasza:
Szerintem kicsit keveset kaphat enni. Az én cicám reggel, este és hajnalban kap enni. Amíg fel nem szed pár kilót, addig ne engedjétek ki, mert ott a sok kutya is meg az autó. Ha gyenge, akkor nem tud nagyon koncentrálni a veszélyre és meg is halhat :( Orvostól is lehet kérni tanácsot, az (jobb helyeken) nem kerül pénzbe. Vizet is kapjon rendesen. Jobbulást a cicának!
2013. júl. 9. 14:05
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha kijárós, pláne, ha nem ivartalanított, sajnos lehet macska leukózis.

A szállítódobozt az enyém is gyűlöli, speciális fogással se tudom beletenni, így leveszem a tetejét, a cicára dobok egy törcsit, hogy ne tudjon karmolni, beleteszem a dobozba, és villámgyorsan vissza a tetejét. Orvos meg segít visszatenni a szállítódobozba.

2013. júl. 11. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!