Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy mondjam el apámnak, hogy...

Hogy mondjam el apámnak, hogy 3 kismacskát hozok hamarosan haza?

Figyelt kérdés
A keresztapáméknál születtek kiscicák. Kettőt szerettem volna elhozni,de ne maradjon egyedül egy, ráadásul már 10 hetesek, nagyon jól el vannak,játszadoznak. Lassan el szeretném őket hozni haza, de az apukám nem tud róla semmit. Már többször is elcsíptem,hogy ismerősökkel,haverokkal beszélt és azt mondta,hogy "ide nem kell se kutya,se macska"... Pedig már volt mind kettő :/... Én nem szeretném neki előtte elmondani,hogy mi a helyzet, mert akkor nem engedné, mondaná,hogy NEM!, de én tudom h így is úgy is elhoznám őket, és így lehet jobban haragudna rám, hogy nem hallgattam rá. Segítsetek, hogy mondjam el, vagy mit mondjak amikor majd látja,hogy három kiscica hever a lába előtt :) :(..?!!
2013. júl. 7. 16:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Csak úgy ne vidd haza mivel nem Te fogsz Nekik enni venni hanem Apukád. Had döntse el Ő hogy mire költ pénz. Az szép dolog hogy elhoznád őket de biztos nem véletlen mondja azt hogy nem.
2013. júl. 7. 16:26
 2/13 anonim ***** válasza:

Az se jó megoldás, hogy nem mondod el neki, hiszen ha akkor tudja meg mikor már ott vannak, akár vissza is küldetheti veled őket. Én a helyedben leülnék vele és megbeszélném, hogy nagyon szeretnék cicákat, a keresztapádnak már emgígérted, hogy elhozod őket, de nem mertél neki szólni, mert félsz, hogy nem engedi meg. Először el se akartad mondani neki, csak akkor mikor már ott vannak, de meggondoltad magad és tisztességesebb, ha tud róluk mielőtt elhozod.

Szerintem ilyesmit mondj neki, légy őszinte és akkor nem lesz gond, Végső esetben megkérheted a keresztapád, hogy beszéljen apukáddal.

2013. júl. 7. 16:27
 3/13 anonim ***** válasza:
Apa - Fia generátorral.
2013. júl. 7. 17:24
 4/13 anonim ***** válasza:
A legrosszabb amit tehetsz hogy meg sem kérdezed, csak beállítasz 3 macskával. 1 macska is sok pénzbe van, én imádom őket, de 3-at a fizumból nem tudnék tartani, drága az oltás, az ivartalanítás. A kaja meg alom állandó kiadások, az is havi 6-8ezer/macska. Most neked ezekre lesz saját pénzed? Ha nem akkor ne vigyél 3 macskát haza apád nyakára mert úgysem tarthatod meg. 1-et vihetsz talán, de előtte közöld azt is vele mindenképp. És gondolj arra is hogy ezek az állatok 10+ évig élnek, addig kell róluk gondoskodni is.
2013. júl. 7. 19:17
 5/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat először is:).. Nem tudom,hogy mi az az apa-fia generátor. Ha arra gondolsz,hogy apa-fia beszélgetés akkor jó, csak annyi h lány vagyok :), de ez most mellékes. Egyébként mindenki azt írta,hogy beszéljek először vele, nem nagyon lehet ilyet beszélni vele, mert egyből ideges lesz, és nem érdekelné amit mondok. Én tudom,hogy 3 kiscica mennyi költséggel jár, de anyukám eltudja őket látni. Apukám nem venne nekik semmit, mert ő nem szereti őket. Bár Kutyánk is volt azzal is nagyon elvolt. Vagy két éve volt két cicánk, azokat is megszerette, csak meg kellett őket szoknia :)... Az a két cica sajnos meghalt, és ha leülök vele beszélgetni, akkor mondaná,hogy biztos ez a három is majd meghal. Tudja,hogy nagyon érzékeny, és sírós vagyok, és lehet ettől szeretne megvédeni. Pedig én vigyáznák rájuk, mint a szemem fényére,és (etetném,itatnám,gondoznám őket). Ha nem nagy gond, leírnátok,hogy hogyan kezdjek hozzá,mert az rengeteget segítene. Nem vághatom a fejéhez egyből,hogy hamarosan itt cica lesz,mert ahogy írtam lehet nem is hallgatna meg.
2013. júl. 7. 22:41
 6/13 anonim ***** válasza:
Ha nem az eltartással van a gond, akkor minden rendben. Anyukád ezek szerint megengedné, hogy odavidd a cicákat? Akkor szerintem először anyukádat kellene meggyőznöd, amúgy is az anyák általában engedékenyebbek, majd ha sikerült meggyőznöd akkor akár kérd meg őt, hogy beszéljen apukáddal, vagy anyukáddal együtt üljetek le apukáddal beszélgetni. Nem tudom milyen apukáddal a kapcsolatotok, de szerintem én apukám is hasonló. Míg nincs itt egy állat, addig hallani sem akar róla, de ha már itt van, akkor szereti és foglalkozik vele. Szerintem úgy kezd, hogy elmondod neki, hogy a keresztapádéknál született 3 kiscica és kérdezd meg, hogy esetleg nem hozhatnál-e egyet a másik két elpusztult cica helyett, nagyon vigyáznál rá. Attól függően hogy áll a dologhoz, ha engedi, akkor kérdezd meg, hogy nem lehetne-e mindhármat, ha nem engedi, akkor kicsit pihentesd a dolgot és másnap kérdezz rá újra (így látja majd, hogy nagyon szeretnéd).
2013. júl. 8. 16:38
 7/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm először is ezt a jó tanácsot :)! Anyukám persze, megengedi,hogy haza vigyem a három cicát. Ő már nem tudom pontosan, de lehet,hogy már amikor megszülettek akkor értesült róla,hogy szeretném őket hazahozni :)... Az az igazság,hogy ő nem nagyon akarja apát így győzködni,mert, ebből össze is veszhetnének (azért nem komolyan),de ő akkor sem szeretné... Ezért mikor megtudta,hogy szeretném a cicákat, akkor mondta is,hogy apát először kérdezzem meg.De köszönöm még egyszer a választ, jó tanács, majd bevetem holnap és majd írok is róla, ha nem baj :).
2013. júl. 8. 23:56
 8/13 anonim ***** válasza:
Rendben, sok sikert hozzá, remélem sikerül! :)
2013. júl. 9. 13:36
 9/13 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók :)...!

Örömmel jelentem be nektek, (már,ha nagy öröm nektek:D),hogy sikerült :)!!! Köszönöm mindenkinek,aki ajánlotta,hogy beszéljek vele, és a sok válasz is köszönöm,hogy segítettetek, nagyon aranyosak vagytok! Már megvettük a cicáknak az alomtálcát,etetőtálat, macskakajákat, és oda vittem, "kedves" apukámnak. Sokkal könnyebb volt, mint ,ahogy gondoltam. Először azt mondta,hogy "ide nem jöhet semmi állat! Egyébként is minek vetted azt a sok cuccot?!" Mutattam neki egy whiskas junior alutasakos eledelt, és nem mondtam semmit. De végül is, megengedte,mert látta,hogy elérzékenyültem. Csak annyit mondott, "hogy aztán ne sírjak, mint előzőleg,ha valamelyikkel lesz valami".... Ha esetleg van olyan kedves,aki ellátna hasznos tanáccsal macska témában (etetés,játék alomra szoktatás,bolhák?? stb.stb.), akkor elfogadom privát üziben ;) Köszönöm mindenkinek,sokat segítettetek!!!

2013. júl. 9. 20:49
 10/13 anonim ***** válasza:
Örülök hogy sikerült :)) Aztán sok boldogságot a kicsikkel :))
2013. júl. 9. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!