Az Animonda jófajta macskakaja (linkelem)?
Leírás alapján szerintem jó, de annyira nem értek hozzá. Jobb mint a Royal Canin például?
Nem ismerem, de így leírás alapján nekem nem tűnik annyira hú de kiválónak.
A pontosabb összetételről én itt nem találtam semmit, ami pedig alapból nem jó, ha nem tudod.
"Összetétel:Hús és állati fehérjeszármazék, ásványianyagok."
Nos ez... hát köszi, ettől nem lett okosabb a vásárló. :/
Én is most keresek kölyök tápot a cicámnak. Mindjárt megkeresem, hogy én most miket néztem.
Itt le van írva. Lehet, hogy van magyarul is, de spec angolul kerestem rá és első találat.
ez már elég jó arány, bár lehetne több is.
a tápok többségének kevesebb a hústartalma.
Én is akarok másfajta tápot adni a Hill's mellé, nehogy megunja.
"10% fehárje
7% zsírok
0,3% rost
2% hamu
80% nedvesség
A-vitamin -
200 I.E./kg D3-vitamin
20 mg/kg E-vitamin
95% hús
Az Animonda nedvestápjai csak és kizárólag válogatott és kiváló minőségű húsból készülnek. Nem tartalmaznak hozzáadott színező- és tartósítóanyagokat, sem szóját."
Nagyjából ezt vettem le, ami elméletileg tök jó, mert 95% hús, de esküszöm nem értem. A húsnak hány % a fehérje tartalma? Mert ebben 10% fehérje van (ami ha levonjuk a nedvesség 80%-ot, akkor a maradéknak a fele). Elméletileg ez szerintem jó és nem is vészesen drága. Ha szereti a cicád én adnám neki.
Én azért nem tudok ezeken kiigazodni, mert az egy dolog, hogy rá van írva, hogy x százalék hús... no de ha az van hogy pl. marha nyesedék, vagy mondjuk származék... szóval ezek az apró szavak mindig mást jelentenek.
De valamival meg csak kell etetni a jószágot, lehetőleg nem valami kaki táppal, meg hát pénztárca függő is. Én próbálom magamat meggyőzni, hogy olyat úgy sem fogok találni, ami tökéletes lenne. :/
Egy csomó ilyen helyen (webshop), olyan termékek vannak, amiket boltban nem árulnak vagy nem igazán. Nem tudom miért van ez így. A boltiak általában nem is a legjobb minőségűek, ha csak sima boltok és nem állateledeles.
Amúgy a Royal Canin-t is sokan "szidják" már, mert állítólag ár/beltartalom nem valami jó. Száraz tápban szintén neten rendelhető, Acana, Orijen, Taste of the Wild-et szokták itt a gyakorin ajánlani.
Kiemeltem itt egy részletet a leírásból, de ide linkelem az egészet. Macsek etetés, ha van időd/időtök érdemes elolvasni, van benne pár érdekes és szerintem helyénvaló dolog, de persze sokféle felfogás létezik.
"Itt most tisztázni kell valamit: a mindenevő ember táplálására nem alkalmas „potyadék” hús még kiváló táplálékforrása lehet a húsevő macskának ugyanúgy, ahogy nekünk konyhai hulladéknak, azaz szemétnek számít a hámozott zöldségek és gyümölcsök nagy többségének a héja és a zöldje, holott a növényevőkkel nemcsak, hogy megetethetők, hanem számukra kiváló táplálékforrást jelentenek! Soha nem értettem meg, hogy pl. miért idegenkednek a macskatulajdonosok a vágóhídi melléktermékek (pl. inak, bőr, gégecső stb.) kedvenceikkel történő feletetésétől, amikor pl. az elkapott egér vagy kismadár tollastól, belestől való elfogyasztását teljesen normálisnak tekintik? Az a probléma, hogy a „melléktermék” kifejezést sokat félreértelmezik, és valamiféle műanyagnak, vagy szemétbe való felesleges dolognak tartják, pedig ezen melléktermékek többsége nem az, hanem csak az emberi élelmiszerként nem felhasználható anyagokat értjük alatta."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!