Szobacicások! A cicám hajnali fél 4-től menetrendszerűen cirkál, zörög, nyávog a szobában. Kicsuktam az előszobába, de annyira nyávog, hogy úgy is felébredek rá. Hogyan tudnám erről leszoktatni?
Már hetek óta nem tudom kialudni magamat, megkattanok!
Előre is köszönöm a válaszitokat!
Jaja, ahogy utolsó írta, le kell fárasztani, nekem pokol volt néha, rendszeresen felkeltett, bepaskolt az takaróm alá-hé ébredj már!-vagy az arcomba szuszogott, a kialvatlanságtól már kész voltam.
Játszani kell vele, aztán etetés és kidől. Ivartalanított amúgy, tehát ez azzal nincsen mindig összefüggésben.
Legyen minél sötétebb a lakásod, ne jöjjön be a hajnali világosság. A mi lakásunk rohadt sötét, ezért a cica 6 és 7 között kelt minket kedves dorombolással. Amikor máshol voltunk, egy fényes lakásban, ott elkezdte a hajnali költögetést.
Jó ötlet a cica lefárasztása este előtt.
Ha éhes lenne és azért ébresztget, próbáld meg megnehezíteni a számára a dolgot. Ne csak egy tálba tedd ki, hanem pl vegyél elő egy papír tojástartót, egy kilyukasztott cipősdobozt stb. és abba tegyél bele egy kicsit. Azzal sokat elszórakoznak.
Azt nem írtad, hogy mennyi idős a cica.
Amíg kicsik szerintem ez benne van. Persze függhet a személyiségétől is, de az enyém is ezt csinálja. Én midig megetetem és utána általában békén hagy. Idővel ritkult ez a szokása, meg nálunk nem csak engem tud piszkálni, így szerencsére néha kitudom aludni magam. Szerintem ezt idővel ki is növik, de lehet a praktikákat jó alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!