Macska ivartalanítás? (lánycica)
Szia!
Kapni fog egy gallért, úgy kb 2-3 hétig ne engedd ki! Betegségekről nem hallottam lány cicákról, viszont lesz majd neki varratszedés! Semmiféleképpen ne engedd ki 2 hétig, mert elfertőződhet a seb.
Én a helyedben megkérném a dokit, ha lehet úgy kötözze vagy tegyen olyasmit a sebre, amit a fenti hozzászóló írt, hogy ne kellejen gallért viselnie. Eléggé megviseli őket az a dolog, teljesen megzavarodnak tőle, nekimennek mindennek és nem igazán szokják meg (legalábbis én ezt tapasztaltam). Ha lehet, akkor kerüljétek el, fölösleges még ezzel is "kínozni" szegényt, mert olvastam már itt is, hogy van doki, aki elismeri ezt és ki is hagyja. Ha a cicád nagyon piszkálná a sebét, akkor persze muszáj rátenni, de nem mindegyik nyúl hozzá.
A fiú cicáknál sincs szükségszerűen betegeskedés utána, szerintem ez is egyed függő, de én inkább előnyökről hallottam a lány cicáknál is.
A többiben sajna nem tudok segíteni, nekem fiú macsekjaim vannak.
Ebben az esetben én beszélnék egy orvossal, hogy mit ajánl. A cicák elég sokáig is szohizhatnak, ha engedik nekik és az anyának is van teje. 12 hetesen a legoptimálisabb az elválasztás, persze ekkor már szilárd élelmet is esznek, ez az idő (8-12 hét) inkább a tanulás és szocializálódás miatt jó.
Viszont az a baj, hogy szoptatás közben is tüzelhet újra a macsek, ezt itt olvastam, szóval nem ártana megoldani az ivartalanítást. Hívjatok fel egy orvost, ő sokkal pontosabban tud tájékoztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!