Most ivartalanították ki a cicámat. De az orvos aztmondta nem adott neki védőgallért. Mit tegyek?
Nekünk a kandúrunkat herélték és még varratot sem kapott sem gallért.
nőstény cicának alhasi műtét már ott van varrat de nem tudom kapnak-e gallért.sosem volt lány cicánk...
Tényleg macskafüggő, de biztos ami biztos alapon, azért nem ártana neki!
Mi 3 lány cicával csináltuk végig, az elsőnél egy hétig rajta volt a gallér, ahogy az orvos előírta, teljesen kikopott a szőr körben a nyakán ezalatt, pedig nem volt szorosan rajta, hát...elég nehéz volt neki, de azért nem produkált annyira durva tüneteket, mint előttem írták.
A második cicánál kb 3 napig hagytuk rajta, leszedte magáról,és annyira zavarta, annyira fújtak rá a többiek, hogy nem volt szívem visszarakni. A lábadozási egy hét alatt ki is cibálta a varrat alsó csomóját magából, baj nem lett, de kaptunk ejnye-bejnyét a dokitól.
A legutolsó alkalommal pedig egy napig volt gallér a harmadik cicán, mert iszonyatosan megviselte, de ő nagyon aranyos, jó cica módjára nem bántotta a sebet. Állandóan figyeltem, nem foglalkozott vele, biztos fájt is neki.
Amúgy hallottam én is már, hogy a macskák nem harakiriznek, mint a kutyák, nem tépkedik a varratot, mégis volt rá példa nálunk, ahogy írtam.
Szerintem ha azt látod, hogy piszkálja a sebét, vegyél neki gallért, menj vissza az orvoshoz (nálunk 600 Ft), de ha nem bántja, nem lesz baj,de azért figyelgesd.
Ha aggódsz, megnyugtatásképp megveheted.
Amúgy sajnos ez a gallér dolog külön megnehezíti a műtéti tortúrát, mert szegény cica a világát nem tudja, amikor úgy-ahogy magához tér, kábultan, hogy mi a fene is ez a nyakán. Nálunk folyamatosan tolattak, meg úgy közlekedtek benne, mint vm kis diszkópatkányok,bólogatva:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!