Hogy tudom megszelídíteni a macskám?
Szerintem határozottnak kell lenned. Tudom rossz érzés látni, hogy fél tőled, de mindenképp magad mellé kéne csalogatni. Ha az anyacica szelíd és szeret téged, akkor legyél a közelében sokat, hátha a kölykök is odamerészkednek, főleg az az egy és akkor adj nekik valami finom kajcsit. Ezt többször csináld meg és menj mindig közelebb hozzájuk/hozzá. Ha látja, hogy az anyja dörgölőzik hozzád meg nem fél tőled és a tesói sem, így egy idő után szerintem engedni fog. Nem hiszem, hogy túl nagy traumát okoztál a picinek. Tudom, hogy elméletileg tényleg nem szabad így bánni velük, de van mikor kicsit keményebben kell fellépni. Nekem az első cicám bújt el a házban, rögtön miután haza hoztam úgy, hogy órákig nem találtam, mert meg sem mukkant és olyan helyre préselte be magát, hogy nem hittem volna, hogy egyáltalán befér. Mivel nem akart kijönni én is kihúztam, nem lett semmi probléma.
A szagokat érzik az állatok... lehet ez ma már nem annyira állja meg a helyét, mivel a macsekok nagyon ember centrikusak lettek. Ha jó a kapcsolat, akkor szerintem ez sem lehetett baj. Le kéne őket kezelni, mert a bolha rosszabb, mint a cipelés. Lehet az anyjuk már nem is fogja őket hordozni, mert már elég nagyok ahhoz, hogy kezdjenek a saját lábukra állni. Ilyenkor a dokik szerint már el is választható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!