Néhányan az mondják nem kell elkényeztetni a cicát. Igazuk van?
Ez hülyeség. A cicákat igenis el kell kényeztetni,ha megteheted. ^^
De nem csak a cicákat,minden állatot. Te vagy értük a felelős,és meg kell adnod mindent amit tudsz. :)
Nekem 1 szobacicám van,és én is macskakajával etetem,neki is van tálkája,stb. Ez lenne a normális. :)
Persze, hogy nincs igazuk. Ez a probléma, hogy nem tudják mi a felelősségteljes viselkedés. És ez mindenre érvényes. Szerintem alap dolog, hogy ha van egy állatunk, arról neki megfelelően gondoskodunk. Ha szoba cica, akkor alom, kaparófák, bútorok... a megfelelő táplálék meg pláne a legeslegalapabb kinti, benti macsnál egyaránt. Az meg a gazdinak is higiénikus, ha külön tiszta tálkája, fekhelye, wc-je van.
Van túlkényeztetés, de az már beteges és a cicának sem jó. Mikor akkorára hizlalják, hogy járni nem tud szegény cica, meg mikor minden mozdulatát lesik és állandóan ölben, kézben van...
Szóval legyél nyugodt és tudd, hogy te egy normális, felelősségteljes gazdi vagy.
Aki meg kicsapja a cicáját és néha odadob neki valami maradékot az szégyellheti magát, hogy ennyi telik tőle. Ne is vedd őket komolyan, mert úgysem fogják megérteni a te nézőpontodat.
A macska inkább lakik a házban, mint a kutya. Ha a macska neki való táplálékot, macska eledelt kap, az neki való, természetes. Macska hordozó kellék nélkül sehova sem tudnád elvinni, például az orvoshoz sem, tehát arra alapvetően szükség van.
Ha a cica friss libamájat eszik, miközben te csak száraz kenyeret, akkor esetleg lehet kényeztetésről beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!