Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, ha jó minőségű...

Mit tegyek, ha jó minőségű tápot szeretnék adni a kutyának, de mégsem szeretném elkényeztetni?

Figyelt kérdés

Egy beagle-ről lenne szó, azon vacillálok, hogy milyen táppal/mivel etessem, mivel sokan mondják, hogy csak a prémium táp a jó meg hogy az olcsók hulladékok, de itt nem a pénzről van szó, hanem arról, hogy nem szeretném, hogy egy elkényeztetett kutyám legyen, aki ha a 2567Ft/kg árú tápja helyett mást kap, akkor a halálán van, és még a saját tápján belül egy ízesítésváltás után is megy a hasa.

Azok a kutyák, akik olcsó tápot esznek, és ráadásul össze-vissza, attól függően, hogy mi van a boltban, és nem is fokozatos átállással, azoknak az emésztőrendszere megedződött, és semmi bajuk sincs.

2013. márc. 31. 20:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
1%
Adj neki konzerv tápot ...attól nem lesz semmi baja. És nem is olyan drága (az én kutyáim is azt eszik volt egyszer egy beaglem és ő nagyon szerette)
2013. márc. 31. 20:54
 2/18 A kérdező kommentje:
Az enyém is nagyon szereti :), de szerintem az nem olyan tápláló, csak csemege neki, ráöntöm a tápra, vagy csak úgy magába kap egy-egy falatot :D
2013. márc. 31. 20:58
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez butaság, a prémium táppal való etetés és a kutya gyomrának érzékenysége között semmilyen összefüggés nincs. Érdemes kiválasztani egy jó minőségű tápot és nem kell váltogatni, a kutya nem unja meg. A tápot meg időnként lehet helyettesíteni nyers vagy főtt hússal, zöldségekkel.

"Azok a kutyák, akik olcsó tápot esznek, és ráadásul össze-vissza, attól függően, hogy mi van a boltban, és nem is fokozatos átállással, azoknak az emésztőrendszere megedződött, és semmi bajuk sincs." Az lehet, hogy megedződött az emésztőrendszerük, viszont az a sok-sok káros anyag, ami az ilyen tápokban van nagyon nem tesz jót nekik, gyakoribbak a rákos megbetegedések például a sok tartósítószer, színezék és a nulla beltartalom miatt. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy az össze-vissza, mekis kaját, stb-t zabáló emberek egészségesebbek, mint akik normálisan táplálkoznak.

2013. márc. 31. 21:03
 4/18 anonim ***** válasza:
97%
A jó minőségű tápnak semmi köze az elkényeztetésnek. Etess egy megfelelő beltartalmú, jó minőségű táppal.
2013. márc. 31. 21:41
 5/18 anonim ***** válasza:
A véleményemet már előttem leírták, de hogy a kérdésre is választ kapj: Orijen, Acana, Brit kb ebben a sorrendben mind minőség, mind ár szempontjából. Persze van még ezerféle más is. A kutyát meg nem a prémium táppal kényezteted el, hanem azzal hogy amikor nem akarja megenni a kaját, akkor gyorsan veszel neki mást. Hát persze, hogy be fogja újra és újra próbálni, hátha finomabbat kap. Na ilyenkor nem engedünk neki, hanem reggel odaadod, 5 perc múlva elveszed ha nem falja be egyből. következő etetésnél újra. Hidd el, éhen halni nem fog, viszont ha rászoktatod arra, hogy gyorsan benyomja az adagját, az abban is sokat fog segíteni, hogy ha beteg egyből ki tudod szúrni, mert kb az első jele egy betegségnek az étvágytalanság.
2013. márc. 31. 23:09
 6/18 anonim ***** válasza:
A lenyeget leirtak elottem. Amit meg hozzatennek, hogy a beagle hajlamos a hizasra. Nem kicsit, nagyon. Neha mint a malacok ugy birnak es annyit enni. Ahhoz, hogy "ne" kenyeztesd es hizasd el a kutyad, figyelj oda az adagjara. Nincs asztalrol leeso kaja es nincs felesleges jutalomfalatka, csak mert szepen nez. Ugy nem fogod elkenyeztetni, ha kovetkezetes vagy a kaja mennyiseget illetoen.
2013. ápr. 1. 02:02
 7/18 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok: nem tudom hogy kicsi vagy nagy kutyáról van szó...ha kicsi kutyáról akkor naponta három négyszer kell neki adni kaját és mindig akk amikor a kutya eszik ki kell cserélni a vizet is....lehet adni beaglenek kutyaszalámit ( nagyon szeretik ) ezt reggel és este, délben pedig konzervet ( én mindig ezt csinálom és mindig jól laknak) ....(ezután mindig jön az alvás aztán a séta)
2013. ápr. 1. 12:01
 8/18 A kérdező kommentje:
10 hónapos most :)
2013. ápr. 1. 12:04
 9/18 anonim ***** válasza:
Ezt a módszert kis , és nagyobb kutyára is lehet alkalmazni! :)
2013. ápr. 1. 12:31
 10/18 anonim ***** válasza:
84%

7-es ez nagyon jó tanács, ha nulla tápanyagot akarsz adni a kutyáidnak. A kutyaszalámi nagy része csontliszt, amiből ha sokat kap, jó kis szorulás lesz a vége. A konzerv pedig főként vízből áll. Ha nem értesz valamihez, legalább ne osztogass tanácsot másoknak.

Kedves Kérdező! 8-900 ft/kg-s áron már jó minőségű tápokat lehet kapni, és ha figyelsz arra, hogy ne legyen előtte a kaja egész nap, akkor finnyáskodni sem fog a kutyus.

2013. ápr. 1. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!