Mit tegyek, ha jó minőségű tápot szeretnék adni a kutyának, de mégsem szeretném elkényeztetni?
Egy beagle-ről lenne szó, azon vacillálok, hogy milyen táppal/mivel etessem, mivel sokan mondják, hogy csak a prémium táp a jó meg hogy az olcsók hulladékok, de itt nem a pénzről van szó, hanem arról, hogy nem szeretném, hogy egy elkényeztetett kutyám legyen, aki ha a 2567Ft/kg árú tápja helyett mást kap, akkor a halálán van, és még a saját tápján belül egy ízesítésváltás után is megy a hasa.
Azok a kutyák, akik olcsó tápot esznek, és ráadásul össze-vissza, attól függően, hogy mi van a boltban, és nem is fokozatos átállással, azoknak az emésztőrendszere megedződött, és semmi bajuk sincs.
Egy kutya gyomrát nem lehet megedzeni. Ha rossz az emésztőrendszere, akkor azon nem lehet javítani, csak odafigyelni az etetésére.
Az én kutyám is prémium minőségű száraztápot kap reggel, aztán napközben mindent összekunyizik a családtól. Az előbb az unokaöcsém adott neki pár falat mogyorót, aztán kapott a cézársalátámból (húst és salátát is evett) most meg az öcsém szendvicséből kapott sonkát és sajtot. :D
7 éves, és szerintem még soha semmitől nem volt hasmenése. Ha váltottunk is tápot, akkor sem fokozatosan szoktattam át. Mindent felfal, és mindent simán megemészt.
Persze, nem árt, ha az ember odafigyel, de attól nem lesz az emésztése jobb, vagy rosszabb, hogy jó minőségű tápot kap, és nem össze-vissza etetik. (nem úgy mint én :D)
Ha a gyomra bírja, akkor kaphat bármit, édességet és fűszeres dolgokat mondjuk ne erőltessétek.
@14"és én azt írom amit a beagle tenyésztő mondott nekem! "
Kizart, hogy ilyet mondott egy beagle tenyeszto. A beagle egy iszonyat falank kutya, ivartalanitasnal meg extrem modon hizik. Gyakorlatilag barmit beporszivozik aminek kaja kinezete van es folyamatosan kunyeral. A legnagyobb hiba egy beagle-nel, bar mas kutyanal is, ha ra van szoktatva, hogy kaphat kajat az asztalrol ill. kap nasi kajakat. Pl. kutyaszalami Azt max. treningre.
A beagle-nel kritikus a kajaztatas, ugy ertem a mennyiseg. Ki kell neki porciozni es kovetkezetesen nem adni mast.
Kulonben ugy fog kinezni, mint egy vagnivalo diszno se perc alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!