Hogyan lehet kiszedni a kanapéból a macskapisit?
Az enyém is megbolondult egy időben. Ilyenkor valamilyen stressz alatt van.
Először is tegyétek, mindig elérhetővé az almot.
Itassátok fel a pisit zsepivel, w.c. papírral és dobjátok az alomra, hogy érezze a szagát és magabiztosabb legyen. Egy párszor tegyétek a macskát is az alomra.
A citrus illatot nem szeretik talán azzal kéne befújni a szőnyeget, kanapét mert, amíg érzi a saját szagát addig oda fog menni.
Ivartalanítsátok ha még nincs mert addig gőzerővel jelölget.
A kanapét meg talán kárpit vagy szőnyeg tisztító géppel ki lehetne mosni.
A mienk is széthordja meg kikaparja az almot de hát a macska ezzel jár. Vannak ilyen fedeles, magas oldalú macska budik olyanok, mint egy hordozó táska na abból nem tudja kikaparni.
A szivacsot nem lehet kiszedni a kanapéból, hogy kimosd? A mienket ki lehet szedni igaz az ülőgarnitúra.
Szerintem próbáld meg menta ill. citrus illatú dologgal befújni a szőnyeget és a kanapét azt gyűlölik.
És próbáld ki, hogy az alomra teszed a pisis zsepit és többször rá a cicát.
Sajnos, amíg érzi a szagát addig vissza fog járni.
Úgy látom össze van zavarodva mert hol itt a pisilde hol ott. Ez stresszeli mert a macskák általában egy helyre járnak.
Még az is lehet, hogy az alommal van baja nem cseréltetek mostanában más fajta alomra?
Vidd el orvoshoz és vizsgálják meg a hólyagját,veséjét és a vizeletét.
Az én ivartalanított nőstényem is csinálta ezt mikor homokja volt és jelzett,hogy baj van.
Én sem tudtam eddig, de a nőstény cicák is jelölnek.
És vagy tényleg szervi baj van emögött vagy stresszel. Megváltozott a környezetében valami, idegen macska járkál a környéken, amit érzékel és a pisijével is ráerősít a saját területére.
Ha kilehet zárni a szervi bajt, akkor a másik macskát kéne elzavarni valahogy vagy éppen a stressz forrására rájönni és kiküszöbölni.
A kanapét nem tudom hogyan tudnád teljesen kitisztítani, mivel szerintem lehetetlenség teljesen átitatni és teljesen tisztává tenni az egészet a nélkül, hogy be ne rohadna (ha meg kivehető a szivacs, akkor gondolom nem kérdezted volna). Mondjuk ha nagyon meleg lesz, akkor amit fölöttem írtak ki lehet próbálni, talán megszárad teljesen. Egy ideig lehet olyasmit kéne oda rakni, ami zavarja és nem is akar rálépni, mondjuk kétoldalú ragasztócsík.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!