Ez normális vagy furcsa a cicámnál? Szerintem hihetetlen. Többi lent.
Hűha!
Így lehet, hogy hihetetlennek hangzik, de az utolsó kettő esemény (törött láb, szeme elvesztése) az gyakori a kóborló kandúrok körében (KKK :DDD). Mindig verekednek. Nálunk is van egy szürke macska, mindig verekszik. Tiszta vér a szeme, feje, már a farkán is meg van kopasztva, és ki van tépve az összes szőre a törzsén. Elég kis csúnyácska. :/ Az meg, hogy a farka szétroncsolódott egyszer, az már nem gyakori, viszont igazából bármelyik kandúrral megeshet bunyó közben, vagy ha beragad a kerítésbe.
Az a hihetetlen,hogy a 11 évéből 10-et végig szaporodott és ezzel kb évi 5 almot csinált minimum azt szorozd 5-el és így évi 25 kölyök ezt meg szorozd meg 10-el az már 250. és ez a 250 macska is továbbszaporodott.
Az más kérdés,hogy leszarod és metszőollóval kezeled.Az orvosok meg viccből járnak egyetem,re évekig és az ivartalanítás is totál felesleges.
Egyébként csoda,hogy még él ilyen gazdinál..
Lehet kicsit túl aggodalmaskodó vagyok, meg talán túl emberszerűen kezelem az állataim, de a szívem megszakadna, ha így látnám az állatkámat. Farok és szem nélkül, plusz ki tudja milyen lelki állapota lehet ezek után. Hát biztos, hogy nem így szép, kerek és egészséges egy macska... inkább ivartalanítom és akkor valóban megmarad olyannak, amilyennek született, ép fülekkel, szemekkel, farokkal, testtagokkal, testtel... igaz herék nélkül.
És igen, miért nem lehet belegondolni, hogy mennyi kis macska jön a világra az által, hogy az ivaros cicák szabadon mászkálnak. Ez nem divat kérdése, engem soha nem érdekelt, hogy ki mit gondol, ez ép ésszel való gondolkodás. Az életben mindig vannak áldozatok és inkább a golyókat/méhet/petefészket áldozom fel, mint az egészséget és a sok kölyök halálát, mert valljuk be nagyon sok cicát megölnek, sajnos különösen kegyetlen módszerekkel is és van köztük olyan is, aki megmenekül, de milyen helyre kerül vagy milyen életre?
A kérdésre válaszolva meg életerős kandúrod van, szerintem nem hihetetlen csak szomorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!